vimsig.com

magkatarren slog till igen

Vaknade i förrgår morse och hade så ont i magen. Mådde tjyvens och försökte få i mig lite frukost i hopp om att det skulle bli bättre. Istället blev det sämre och jag gick och la mig med en hink bredvid sängen. Blev liggande ett dygn där inne med magvärk så illa att jag knappt kunde vända mig i sängen.

Igår lyckades jag pallra mig ut ur sovrummet och la mig på soffan istället. Jag fick också i mig nån slags mat. Jag kände mig fortfarande jätteynklig och spenderade en stor del av dagen med att fundera över om jag mådde illa på riktigt eller om jag bara mådde illa för att jag var rädd att jag skulle må illa.

Inte förrän på kvällen slog det mig. Magkatarr. Hur trög är jag? Och då är det ändå mindre ett år sen senast. Och det har hänt flera gånger. Varje gång tror jag att jag fått magsjuka och det tar aplång tid innan jag inser att det är magkatarren. Vad trög jag är.

Faktum är att jag nog inte haft magsjuka sedan 2004 och före det kan jag inte minnas en magsjuka sen jag var barn. Jag tror att jag hör till den grupp som är näst intill immuna mot vinterkräksjukan. Turligt nog verkar både dottern och Mattias och skonas från sånt.

Idag jag in till stan och köpa Losec iaf. Borde köpa två askar på en gång och ha hemma till nästa gång. Det skulle bespara mig mycket ont om jag kunde komma på att jag borde ta en sån tablett när jag blir dålig.