vimsig.com

elfix och lockpanel

Vi var ju ut till huset en sväng igår för att fixa lite. Ute regnade det så det blev inomhusfix medans mörkret kom. Mattias och elektrikern hade ju dragit slang för elen och nu började Mattias och Lasse att fixa gamla taket. Det är ojämnt som ett hav i storm och består till stor del av lera. Det var ju sånt man isolerade med på sent 1800-tal. Vi vill riva så lite som möjligt, men filade ner lite där det hängde som värst så att vi kan räta upp det.

Mattias bryter ner en bit av en gammal regel

här ska kökslampan över bordet sitta

Idag åkte vi ut till huset igen för att försöka ta tag i locken till panelen. Vi har satt upp en hel del på både gavel och norrsidan. Det som inte är gjort runt fönstren ska göras så snart vi får dit fodren till fönstren. Och de kommer vi nog att handla hem på måndag eller så.

Mattias spikar lockpanel

lite mer färdig gavel

halvfärdig norrsida

Inte helt oväntat har en stor del av min dag spenderats med att måla.

panel och mer panel

Och imorgon är det bara att fortsätta. Och tillslut så blir vi väl färdiga. Nån gång iaf.