vimsig.com

om paraplyer och skavsår

buss

Det blev en del bussåka igår. Vi skulle få respons på våra fältstudieuppsatser. Jag gruvade mig hela vägen dit eftersom vår uppsats aldrig blev helt klar. Men det var inte så farligt ändå. Jag hade förväntat mig betydligt värre kritik så det känns kanske positivt nu när vi ska skriva om (om vi vill) utifrån den feedback vi fått.

Det regnade när vi kom ut och jag tog triumferande fram mitt paraply som jag hade i väskan. Jajamänsan, här kommer tjejen som alltid är förberedd! Men när jag var nästan ända nere på stan upptäckte jag att det flaxade misstänkt mycket. En av pinnarna hade gått av och låg nu som bäst och försökte skava sönder tyget. Så det blev till att ila in där jag köpt det och byta. Det är ju inte en månad gammalt ens och så usel kvalité får det bara inte vara. Passade på att byta upp mig också i förhoppning om att det ska ge en bättre hållbarhet. Och paraply kan man behöva med tanke på hur himlen såg ut…

tjocka moln

Jag vet att jag skriver mycket om vädret, det är bara det att det retar mig så förbannat att behöva ta med paraply vart jag än går plus plastpåsar för att kunna rädda kamera och telefon i händelse av störtskur. Synd att vädertåliga kameror ger sämre bilder för det vore så praktiskt! Jag minns min Casio med saknad. Värdelösa bilder men så bra att ha med sig. Nu var ju den en vinst så om jag valde en själv så skulle det bli en bättre modell.

Häromdagen hittade jag ett par gympaskor som jag nästan glömt att jag hade. De är inte alls mycket använda och jag blev jätteglad. Efter en dag i dem kom jag på varför jag inte använt dem. Det var inte alls för att mina fötter varit för svullna (samlade mycket vatten där tidigare). Det var för att de ger mig blåsor på hälarna! Så nu är jag tillbaks i dilemmat igen; orkar jag plåstra fötterna varje gång jag ska använda dem?