vimsig.com

höstsöndag

En dag fylld av hushållsarbete? Nja inte riktigt men det fanns en del tvätt att ta hand om. Den torra måste strykas. Den här sommaren har jag kastat en blick in i min mormors linneskåp och det ledde till oerhörda komplex samt en ny gemenskap med mitt strykjärn.

Jag: ”Stryker du örngotten?!” (ja jag vet jag är slarvig)
Hon: ”Javisst” (Tittar förvånat på mig som: ”Visste du inte att man ska det?”.
Jag: Åååh vad slätt allting är! (Jag svär, det finns inte ETT veck!)
Hon: Nej nej, det är en sådan oreda!!

strykning

Så har jag tvättat mer som måste hängas. Torkställningen är nästan alltid full eftersom jag tvättar något var och varannan dag. Jag är ytterst tacksam för att jag har egen tvättmaskin i lägenheten i alla fall. Hade jag fått lov att ränna till den gemensamma tvättstugan hade jag fått krupp.

klädnypor

Sedan tog jag en tur till affären. Sol för en gångs skull och jättefint. Men träden börjar bli gula och höstiga. Jag längtar redan till nästa sommar jag. Bara vi får någon sommar då förståss. Vi fick ju knappt nån i år.

höstlöv

Känner mig trött i kroppen idag. Kanske jag borde käka vitaminer eller något? På något vis var det roligare att plugga i våras när man såg fram emot sol och värme (som aldrig kom, men det är en annan historia) än nu när man bara har höstrusk och kyla framför sig i X antal månader.