vimsig.com

följetongen om min mage

Jag har ju haft en del trassel med min mage. Sedan i höstas utreds jag för buksmärta som alltid sitter på samma sida i magen. Vanligtvis brukar den dyka upp sen eftermiddag/kväll och jag brukar hinna hem innan. Utom idag när den slog till med full kraft redan när jag satt och jobbade som bäst. Jag gjorde som jag brukar, slängde mig över min Diklofenak och hoppades att det skulle ta udden av det. Det funkade inte så. En timme senare fanns ingen smärtlindring på horisonten och jag kunde inte andas normalt. Jag fick ge upp och gå en sväng förbi akuten på vägen hem. Min plan var att kanske någon av läkarna kunde känna igenom mig, kolla nåt prov och smärtstilla mig. Jag är ju mitt i en utredning så det finns ju inte så mycket mer att göra tänkte jag.

Någonstans mellan triagerummet och kirurgakuten räckte dock min mage lång näsa åt mig och slutade relativt plötsligt att göra ont. Jag pratade med sköterskorna och sa att jag ju kunde åka hem då istället för att ta upp tid och resurser där men det ville de inte veta av utan de tyckte absolut att jag skulle stanna och träffa en läkare. Jag var ju som vanligt rätt högt prioriterad som man ju har en tendens att bli när man är gastric bypass-opererad och har buksmärtor. Jag blev erbjuden smärtlindring men eftersom jag ju vid det laget inte hade ont så avböjde jag det. När läkaren kom in så konstaterade vi att det ju finns en bra planering för mig redan som vi fortsätter med. Det enda jag bad henne om var att skriva ut tablett Diklofenak istället för de suppar jag fått utskrivna. Jag gillar verkligen inte suppar.

Nu sitter jag här i soffan. Jag har ätit middag och magen känns rätt ok. Som jag undrar vad det är som gör så ont. Nåväl, det kanske kommer att visa sig när de öppnat och tittat in där.

#7/100