vimsig.com

min ångest på fyra hjul

En av de saker som skapar ångest i mitt liv just nu är min bil. Lampor som inte borde lysa tänds en efter en. En del av dem är vi rätt säkra på är ett falskt larm, men det innebär ju fortfarande givare som ska bytas. Om man nu har turen att det är så enkelt. Det skrapar på ett råmande sätt när man kör. Det är inte motorn som låter utan något kring nåt hjul. Hjullager? Vem vet. Det jag vet är att jag har en bil som med all säkerhet inte går igenom besiktningen på onsdag och ett arbete med lite opraktiska arbetstider.

Vi bor mitt mellan två städer. Att åka in till Falun tar en kvart, till Borlänge lite längre. Men trots att vi bor så pass nära så går det rätt uselt med bussar. C har klagat över det länge. Om hon vill stanna kvar i stan och umgås med folk så får hon välja mellan att åka hem 18.15 eller 21.47. Det är de två senaste bussarna. På helgerna går typ inga bussar. Ett par stycken åt endera riktningen. Det är så frustrerande. Och det innebär att jag är beroende av en bil för att ta mig hem från jobbet om jag jobbar sent eller om jag har några andra ärenden. För eftersom det bara går en buss i timmen hem under eftermiddagen innan det stora glappet till 21.47-bussen så har man inte råd att missa en buss. Det kan innebär att man får vänta flera timmar på nästa.

Att laga bilen kommer att kosta pengar. Att köpa en ny kostar pengar. Ångesten är rätt stor över det här.

#58/100