vimsig.com

mästerkock på hal is

halka och snö

Jag har mästerkockat idag med. Fast på ett mer beprövat sätt. Kyckling och ris med smarrig sås blev det. Inte helt fel alls. Jag är rätt nöjd med den.

Tidigare idag kutade jag som en tok ut genom dörren i jakt på en buss jag ville hinna med. Jag hade planerat smart. Först skulle jag handla på stan. Jag skulle ha min dramatenväska med mig så att jag kunde köpa mjölk osv. Sen skulle jag knalla bort till dotterns skola för att träffa hennes fröken och ha utvecklingssamtal. Och så slutligen (eftersom jag hade handlat och var klar) så skulle vi knata hem. Jag, dottern och hennes kompis som skulle följa med hem. En nog så enkel plan i teorin.

I praktiken insåg jag halvvägs vid busshållplatsen att jag ju inte hade busspengar på mig. Och nu svär jag igen över att de inte tar kort på bussarna. Fatta vad praktiskt det hade varit! Jag suckade tungt och bestämde mig för att gå ner på stan, för jag hade inte tid att vänta på nästa. Så jag knallade iväg. Jag bor ganska högt i stan, så det är nerför mest hela vägen till centrum. Halvvägs ner såg jag en farbror med stavar som halkade och satte sig. Så jag tänkte att jag skulle gå försiktigt och kolla hur det var med honom. Han hann visserligen upp på fötterna innan jag hann fram, men han hann inte ta mer än två steg så small det till och där satt jag på arslet på samma ställe där han ramlat nyss. Det var så löjligt halt att det inte gick att stå ens på den fläcken för man bara gled eftersom det lutade. Jag kan ju säga att jag gick med mycket försiktiga steg resten av vägen sen. Och sen stresshandlade jag och skyndade till dotterns skola.

Nu har jag ont i en handled eftersom jag tog emot mig med ena handen. Jag har ont i svanskotan och på ena sidan på arslet och funderar på om jag kommer se ett blåmärke där sen. Så tog bäckenet stryk. Jag har ju redan glappa fogar. Behöver jag säga att det gör skitont nu? Och inte blev det bättre av att gå uppför backen från skolan med den as-tunga väskan i släp. Så nu tänker jag tillåta mig att tycka lite synd om mig faktiskt.

Lyssnar pÃ¥: U2 – Magnificent (Spotify-länk)

1 Comment

  1. Marie Carpe Diem

    Hej Maria.
    Kom idag på ett tema till Tisdags Tema.
    Favorit Godis.
    Skulle vara kul att se vad alla bloggare har i sina godispåsar.
    Ha en fortsatt bra vecka :-)

Comments are closed.