vimsig.com

hösttrötthet och bokbrist

höstträd

Jag börjar bli mer och mer trött. Har svårare att vakna på mornarna och känner mig segare. Kanske är det för att det är så mörkt och blött och trist? I alla fall så måste jag hitta någon dunderväckarklocka som får upp mig så att jag inte ligger och trycker på snooze och sussar vidare.

Igår började delkurs 2 på skolan och det var, hmm, intressant. Alla vi som litade på att bokhandeln inne på skolan skulle ha kurslitteraturen fick se oss blåsta eftersom någon i glappet mellan avgående och tillträdande kursansvarig hade missat att lämna in listan till dem så böckerna fanns inte inne. Jag har beställt så får vi se hur det går. Någon sa att det går snabbare på Bokus, kanske man skulle testa?

I alla fall så är det grammatik vi ska syssla med nu och det har inte jag läst sedan gymnasiet! Klart att man minns de största ordklasserna, verb, adjektiv och substantiv och sånt, men alla de andra… Jisses det här kommer att kräva träning. Och det är ju något jag MÅSTE kunna om jag ska jobba som svensklärare.

2 Comments

  1. Karin

    Hihihi! Jag blev lite full i skratt, kom att tänka på att det viktigaste en svensklärare måste kunna är ”substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring” *fniss*. Svenska är hur roligt som helst, jag har velat sätta mig med en tung grammatikbok och studera participer och predikat i flera år nu… Det där man lär sig i gymnasiet sitter inte värst hårt.

  2. Karin

    Oj, jag trodde det stog URL, när det stod URI, så jag skrev min hemsideadress där. *rodna* Undrar vad URI är till för?

Comments are closed.