vimsig.com

fjädrar anamma vad dramatiskt

Vi tog en liten tur till Borlänge ikväll för att C skulle kunna köpa datorn hon har sparat till. När vi kom hem hittade vi en massa fjädrar i vardagsrummet. Jag svor väl en del över att någon av katterna tagit in en fågel och käkat upp, sen dammsög jag och sen tänkte jag inte mer på det utan lagade mat.

Efter maten skulle C’s kompis S gå in med något på C’s rum. Hon tvärnitade på tröskeln och sa att det var en fågel där inne. Både jag och C förutsatte att det var en död småfågel så döm om vår förvåning när vi kom in och hittade en livs levande Morkulla där inne.

Det är ju inte en pytteliten fågel det där. Den är 33-38 cm lång varav en upp till 7 cm lång rak näbb. Jag kunde liksom se framför mig hur den skulle försöka picka oss när vi försökte få ut den. Turligt nog verkade den inte sugen på att stanna inne utan med lite vallningshjälp knallade den ut genom ytterdörren på egen hand. C jämförde den med en struts. Fullt så stor var den ju inte, men lite större än vad jag känner mig bekväm med att ha promenerande runt här hemma.

Nu i efterhand så bara skrattar jag. C var sur längre men det kan ha att göra med att det fanns mer fågelbajs i hennes rum än i vårt sovrum. Dessutom tyckte hon att det var väldigt äckligt. Nåväl, nu är allt sanerat iaf. Inget är så kul som lite vardagsdrama.