vimsig.com

två olika typer av skolor

Idag har jag varit med C på öppet hus på en av gymnasieskolorna i stan. Vi har suttit på två informationer om olika program och nästa vecka är det dags för nästa gymnasieskola att få visa vilka de är.

Att åka dit krävde en del logistik . C är ju på prao den här veckan och praon gör hon på Ica i Dala-Floda, drygt sex mil härifrån. Tack och lov ställde mina föräldrar upp och skjutsade henne till Borlänge. Jag mötte upp där och medan vi var på öppet hus passade de på att titta in på IKEA. Första gången tror jag sen det öppnade. När vi var klara åkte vi tillbaka till Borlänge och jag lämnade över C igen. På fredag kommer hon hem på riktigt.

Passade också på att kika in på Clas Ohlson för att köpa ett tangentbord. Jag behöver träna på korrekt fingersättning och det är svårt att göra på laptopens tangentbord. Upphöjningarna som märker ut F och J är knappt märkbara och det blir enormt svårt att ha koll på vart på tangentbordet man befinner sig. Speciellt när man är van vid sin egen hipp som happ-metod. Eller vad man nu ska kalla den när man skriver ganska snabbt, men inte vidare korrekt. Och speciellt inte vidare ergonomiskt lämpligt.

IMG_20131114_001117 IMG_20131114_002503

Så nu kommer resten av veckan att bestå av fortsatt juridikpluggande och ökad kunskap om våra lagar och rättssystem. Plus en massa tangentbordsträning. Min studiedisciplin suger just nu så jag måste verkligen ta tag i det och göra det jag ska.