vimsig.com

implementering, litteraturen och lördagen

Jag sitter och skriver på min hemtenta i statsvetenskap. Jag har har hittat ett problem att skriva om och sen har jag brottats med hur min lösning ska implementeras. Nu svettas jag över hur jag ska knyta det till kurslitteraturen. Låter det kul? Det är det inte. När vi skrev specialarbete på gymnasiet skulle vi skriva tio sidor och jag tyckte det var brutalt. Men å andra sidan behövde vi inte ange källhänvisningar i löpande text så att skriva halva antalet sidor nu är betydligt jobbigare.

Igår tog jag en liten paus från skrivandet (då höll jag på med tentan i ekonomisk historia) och vi åkte hem till en kompis och käkade pizza/kebab. Några timmars normalt umgänge med folk är riktigt underbart när man först anordnat kalas för en tonåring och sen svettats och våndats över tentan hela veckan. Att sitta och slappa i en soffa utan ett berg av kurslitteratur bredvid sig är underskattat.