vimsig.com

plugg, plugg, plubb, blubb, blubb

Som titeln antyder känns det den här veckan lite som att jag drunknar i pluggande. Dels har vi fruktansvärt mycket att läsa fram till provet imorgon och dels har vi skrivuppgiften som driver mig till att näst intill slita mitt hår. Eller egentligen sliter jag inte mitt hår så mycket som jag stirrar tomt på skärmen medan paniken växer i mig. Nåväl, det är mycket att komma in i när man börjar plugga på den här nivån och jag tror att vi alla har skyhöga krav på oss själva medan lärarna vet att det är nytt och stort i början för oss.

I studiegruppen på Facebook visade en tjej hur hon värkte upp kapitel i böckerna med minipostits märkta med vad som är viktigt och vad som kan läsas kursivt. Jag adopterade den idén direkt och nu ser alla böcker ut så här. Så mycket lättare att bara sätta sig och läsa sen utan att behöva konsultera läsinstruktionerna titt som tätt.

IMGP6508

Nu har hösten kommit ikapp oss. På jättekort tid har vi gått från att sova med fönstret öppet för att inte svettas bort till att slå igång element och nu behöva elda i kaminen. Jag vaknade i morse till 16 grader inomhus så nu åkte raggsockarna på. De brukar sitta fint på mina fötter hela vintrarna. Det tog mig sedan tre försök att fel brasan i kaminen att ta sig. Frustrationen var hög och fingrarna kalla.

IMGP6510

Nu ska jag titta på alla föreläsningarna igen med mina anteckningar framför mig och överstrykningspennan i högsta hugg. Sen hoppas jag på det bästa imorgon. Efter att jag gjort provet kan jag förhoppningsvis göra klar skrivuppgiften så att jag sen kan ta helg och slappna av ett par dagar innan nästa delkurs sätter fart. Håll tummarna för mig hörrni!