vimsig.com

fejk eller hjälpmedel

Jag har pimpat mina kryckor. Justerat isdubbarna och vadderat handtagen. Jag insåg en dag när jag haltade så att jag knappt tog mig från vardagsrum till kök att jag kanske behöver dem ibland.

IMGP4947

Ändå drar jag mig för att använda kryckorna ute. Jag låter tydligen hellre smärtan begränsa mitt liv eftersom jag inte kan gå och stå ordentligt. Jag har bara en känsla av att jag är en fejkare när jag använder kryckorna. Jag menar, det är ju inte så att jag brutit benet eller stukat foten. Jag vet att det finna andra med ryggsmärtor som använder kryckor ibland, men jag känner mig fånig.

Jag tror att det hänger ihop med att jag har bättre dagar och sämre dagar. De bättre dagarna haltar jag ju inte även om jag inte kan stå och gå längre. Men de sämre dagarna eller efter att jag stått/gått länge så tackar jag nej till saker. Stannar hemma för att jag inte orkar.

Mitt mål nu är att våga använda kryckorna för att avlasta. Att sluta känna mig som en simulant. Det får man göra efter att ha haft ont i mer än 16 år, eller hur?

2 Comments

  1. saija

    Klart man får, och SKA! Sådetså! :kiss:

  2. Maria (Post author)

    :kiss: Tack Saija! :luv:

Comments are closed.