vimsig.com

julhelgsuppdatering

Dags för en uppdatering av julhelgens aktiviteter även om jag inte har bilder på allting. Vi började redan dagen innan julafton med att åka hem till mina föräldrar för att fira med julklappar och god mat. Det är alltid lika mysigt att åka dit. Förr firade jag alltid där men nu på senare år har det blivit att vi firar hemma och då kommer Mattias föräldrar och hans syster/systerdotter, men mina föräldrar kan inte komma eftersom min styvfar tomtar åt ett antal familjer.

välkommen till dalarnas lustgård

reumatisk tomte

pyntat hos föräldrarna

På julafton kom så svärföräldrarna och svägerska med dotter. Jag har inte en enda bild från det men jag har en på Mattias när han plockade fram ”stora traktorn” för att ploga av gården. Ser imponerande ut, eller hur?

mattias och den stora traktorn

Igår tog jag det mestadels lugnt. Tog en sväng till Borlänge för att hämta upp Saija och hennes pojkar vid stationen. Skjutsade dem till Falun där jag handlade lite mat. Hem, käkade, duschade och sen knallade vi hem till vänner för lite social samvaro.

Idag var Mattias nyttig och vi åkte upp till stugan för att röja lite snö. Snöslungan fick jobba lite eftersom snödjupet var knähöjd, dvs 45 cm. Jag lallade mest runt med kameran även om det blev svårare och svårare ju mörkare det blev. Inte för att det var så ljust till att börja med, det var ju mest dimmigt och grått.

snödjupet var knähöjd

rätt ut i ingenstans typ

min favoritsnöröjare

Annars roar jag och dottern oss med att spela Lego Lord of the Rings. Hejdlöst kul.

2 Comments

 1. Micke

  Den gick inte av för hackor den traktorn! LOL
  Sicken bamse!

  Massa snö här med 35mil norrut och håller på skotta lite tak just nu.

 2. Maria

  Haha. Ja det måste ju vara rejäla grejer! :smug:
  Här behöver vi inte skotta tak tydligen för det rasar av åt alla håll nu när vi fick töväder. Synd nog blev det gråbrunt, slaskigt och trist också. :down:

Comments are closed.