vimsig.com

flytt efter flytt efter flytt

När jag läste det Mia skrev om alla sina flyttar och hur många ställen hon bott på så inspirerade det mig till att sätta mig och räkna alla olika ställen jag bott på. Och det blir ett gäng när man tänker efter.

Föddes i Uppsala där mina föräldrar bodde då. Efter ett år eller så flyttade vi till Kärrdal/Sollentuna där vi bodde tills mamma fick jobb i Mockfjärd och vi flyttade upp till Dalarna. Jag var då två och ett halvt år ungefär.

I Mockfjärd bodde vi på tre olika adresser och sedan när jag gick i sjuan tog vi vårt pick och pack och flyttade till grannbyn, Dala-Floda. Ingen större förändring för mig. De som bor i Dala-Floda och Björbo går ju på högstadiet i Mockfjärd så jag gick kvar i samma klass. Sen har jag ju bott på två olika ställen under gymnasietiden med. Först på skolans elevhem och sen sista året hemma hos mormor och morfar som bodde ganska nära skolan. Efter gymnasiet bodde jag ett år på stuteriet där jag jobbade. Sen fick jag jobb och bodde inneboende hos en kompis innan jag jag fick lägenhet.

Min första lägenhet i Falun låg i Herrhagen. Men sen kom en kompis och jag på att det var smidigt att bo centralt så vi delade lägenhet nere i centrum. När vi flyttade i sär drog flyttlasset upp till Järnet. Där bodde jag tills jag skulle få barn. Då kändes inte en etta på åttonde våningen så kul längre. Speciellt som jag hade grannar som hade en tendens att ställa upp hissdörren på femte våningen så att man fick släpa saker upp i trång spiraltrappa. Jag flyttade till en tvåa i Britsarvet. Efter ett halvår där hade jag en vattenskada i badrummet och evakuerades till ett hus i kvarteret bredvid. Orkade inte flytta tillbaka utan stannade där tills jag blev sugen på billigare hyra och flyttade upp ett kvarter igen till grannhuset. Där bodde jag tills jag fick en vattenskada i köket. Snubbarna som ställde in elementen lyckades skada något och i två veckor rann det vatten in under golvet. Jag blev evakuerad till Bojsenburg och där stannade jag tills jag ledsnade på det och då flyttade jag upp på Kyrkbacken. Det blev min åttonde och sista lägenhet inne i stan för flytten efter det gick ut hit. Till huset ett par mil utanför stan där jag nu bor. Jag hävdar att jag aldrig kommer att flytta igen. Vill Mattias bli av med mig får han bära ut mig för jag vägra packa en pinal. Jag har flyttat nog.

Om jag har räknat rätt är det här nittonde stället jag bor på. Hemma.

1 Comment

  1. Mia

    Du ska alltid vara värst! ;) Även om jag räknar med de gånger jag flyttade som liten och året i USA så kommer jag inte upp i ditt antal

    Kram!!

Comments are closed.