vimsig.com

om kroppsliga krämpor och envis värk

Alltså det här året. Inledde det ju fint med vurpan på skotern och rehabilitering efter det. Men medan det har läkt och i stort sett är normalt igen så har mina gamla vanliga krämpor bara blivit värre. Över lag har jag haft ondare i år än förut och även om jag i vanliga fall har skov på hösten så får det här skovet de andra skoven att skämmas.

Jag har ont konstant från första sekund jag vaknar och sen varierar värken bara under dagen. Står jag upp för att laga mat? Ja då får jag skitont. Sitter jag ner i soffan? Ont. Inbillar jag mig att jag kan promenera en bit eller stå och prata med en kompis? Skitont.

Jag har ju inget smärtstillande förutom en TENS-apparat som jag fått hyra hem från sjukgymnasten. Den bedövar tillfälligt och tar udden av värsta smärtan. Eller egentligen rår den ju inte på grunden till smärtan, men den mjukar liksom upp musklerna i ryggen när det gör som ondast. Jag har inget smärtstillande jag kan äta. Kan ju inte äta Panodil hela tiden. Dels för att jag då inte har något annat att ta till när jag får huvudvärk exempelvis, dels för att det ju inte är bra för levern. Dessutom hjälper det inte. Jag kan inte äta Ipren eller liknande eftersom det ju slår ut magen, dvs jag får magkatarr. Jag äter ju redan medicin mot det. Citodon åt jag efter skoterolyckan och fick jätteont i magen. Trodde att det var magkatarren men läkaren gissade på gallproblem som man kan få av Citodon. Med andra ord har jag inget som hjälper.

Jag har teorier om varför jag har ont och nu orkar jag inte längre med läkare som bara rycker på axlarna och konstaterar att jag har ont. Nu vill jag utreda det och jag vill ha en helhetssyn på det eftersom jag har andra krämpor som jag misstänker hör ihop med det här. Så jag ringde vårdcentralen för att få en läkartid. Och igår ringde de upp och sköt upp den tiden med drygt en vecka. Jag som sett fram emot att få träffa en läkare på tisdag. Så frågan är, vad gör jag? Kan jag göra nåt? Och hur får jag dem att sätta fart med att utreda så att det inte bara blir remisser som tar månader sen?

2 Comments

  1. Mia

    Hurray, du har skrivit! :) Fast blä för doktorer som inte lyssnar ordentligt. När jag har flyttat ska jag försöka ta tag i nån doktor som kan utreda min sjuårshosta….och sen ngn som kan karva ut eländet som bara gör att jag blöder.

    Kram, kram

    1. Maria

      Sjuårshosta?! Du menar att du hostat i sju år? Du jobbar inom vården för sjutton. Du träffar ju läkare konstant. Ta tag i det, annars blir jag tvungen att skälla på dig. ;) Och jag förstår dig om eländet. Det finns gränser när man inte orkar längre. *kram*

Comments are closed.