vimsig.com

kattungarna 5 veckor

Idag fyllde kattungarna fem veckor. De växer så det knakar och springer nu runt och undersöker huset i en rasande fart. Mamma Jullan har fullt sjå att hålla koll på dem. Utlovade ju bilder på dem. I åldersordning:

Kattunge nr 2 som föddes är en liten tjej. Hon ville inte riktigt samarbeta när jag skulle fota henne utan ville ner och springa istället. Mycket nyfiken och framåt. Kommer nog att bli en långhårig skönhet.

Nummer 3 är också en tjej. Hon är lite lugnare och mer tillbakadragen. Man hittar henne ofta sovandes medan de andra hittar på hyss. Jag tror att det är därför hon är rundast av dem, hon förbränner inte lika mycket energi. Även hon är långhårig.

Fyran är också en tjej. Hon ser ut som om hon har påsar under ögonen vilket får henne att se konstant bekymrad ut. Jag brukade säga att hon såg ut som en liten farbror men då protesterade dottern. Hon brukade vara framåt och lite busig så hon kallas ibland Lilla My, men på sistone tycker jag att hon lugnat sig lite. Fast det var henne jag hittade i papperskorgen igår. Och det var hon som klättrade upp för nästan hela kompostgallret idag. Fyran är halvlånghårig.

Sen Ettan dog är Femman enda grabben bland syskonen. Han är lillebror. Tuktad av sina systrar men extremt charmig. Han är den kramigaste av dem och han är väldigt pigg på att upptäcka saker. Han är också den enda som kommit på hur man tar sig genom kompostgallret. Det upptäckte vi idag när vi hittade honom i skohyllan. Han var under en period störst i kullen men är nu en av de minsta (det står mellan honom och nummer 2). Delvis är det en synvilla. Han är den enda som är riktigt korthårig.