vimsig.com

min mage retar gallfeber på mig

Min mage sänkte mig som sagt föra veckan. Hade tokont och tog det väldigt lugnt. Fast det hindrade mig inte från att göra mig illa. Jag lyckas jämt tycks det.

Satt i sängen och skulle lägga en hand på ryggen på Kisse för att han inte skulle hoppa på Jullan när hon kom fram till sängen. Sträckte handen lite längre fram och axeln höll på att hoppa ur led och låste sig. Lyckades bända in den igen, men smärtan var vidrig. Så det blev ett besök på akuten (det fjärde sen jul) för smärtstillande och mitella. Axeln är efter det inte bara öm utan högst instabil. Så jag får akta mig lite, annars kommer jag att dra den ur led genom att bara sträcka mig efter nåt. Tydligen blev jag glapp där när jag välte med skotern och det har inte läkt ordentligt än.

Ortopeden som jag träffade gav mig också en annan lösning. Jag pratade om magkatarren trots att jag äter Esomeprazol. Han undrade om jag var säker på att det var magkatarr. Jag hade ju ätit Citodon sen skoterincidenten och tydligen kan den ge ”kramp i gallvägarna”. Även om jag inte är superpigg på att ha gallproblem så är jag ändå tacksam för att inte ha magkatarr när jag medicineras mot just det, så jag har köpt det konceptet rakt av.

Idag har jag kört bil för första gången sen jag välte med skotern. För att kunna flytta foten mellan gas och broms bra så får jag sitta lite längre bak. Det är inte bekvämt, men det funkar ganska bra. Däremot var det inte kul att komma in eller ut ur bilen. Lilla Blå är ganska trång att tråckla sig ur. Imorgon ska jag provsitta Skodan, få se om den är bättre för mig att köra just nu.