vimsig.com

melodifestival 2011 – deltävling 1

Så har vi sparkat igång i år igen. Jag har inte förhandslyssnat alls och går därför in i det här utan fördomar mot låtarna. Om artisterna kan jag tänkas ha förutfattade meningar, men inte om låtarna.
;)


1. Dilba – Try Again
Jag hade lite svårt att höra vad hon sjöng. Hon har en ganska tunn röst och den försvann lite. Annars var väl låten relativt bra. Synd att hon är så stel och allvarlig.

2. Swingfly – Me And My Drum
Jag har gillat en del låtar med Swingfly tidigare, men den här var tråkig kopia av dem. Jag gäspade mig igenom den och passade på att peta igång stereon så att jag får bättre ljud.

3. Jenny Silver – Something In Your Eyes
Kvällens första muskorta klänning. Jag avskyr mikrofonstativet. Det blåa ljuset gör att hennes ben ser ut som om de satt på ett lik. Definitvt Abba-flörtande i låten. Alla schlagerälskares favorit kanske, men jag tycker att Abba gör Abba bättre.

4. Jonas Matsson – On My Own
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Dvs skittråkig.

5. Le Kid – Oh My God
Katy Perry-inspirerat med godis och massor av färg. Tralligt och harmlöst. Låten sätter sig inte riktigt, men man blir ju glad av att se dem.

6. Rasmus Viberg – Social Butterfly
Har man tatueringar och ring i läppen så funkar inte riktigt bondpojkslooken med hängslen och flanellskjorta. Det stör mig för det passar inte. Låten är blah. Som många andra låtar i Melodifestivalen blir den mest bara tjatig.

7. Pernilla Andersson – Desperados
Bordellrött och tufft på väggarna och mestråkig låt. Hon sjunger fint men låten minns jag inte när den tagit slut.

8. Danny – In the Club
Jackan passar inte alls in och han har byxor med inbyggt häng. Han kan ju sjunga och låten är dansant. Vi vet ju att han kommer att gå vidare så får vi se sen vilket motstånd han får från andra deltävlingarna.


Får jag välja är det Danny och Dilba vidare. Jenny Silver och Le Kid till andra chansen. Man törs väl inte hoppas att de skippar de extremt töntiga presentationssketcherna till nästa vecka?

Till final:
Danny – In the Club
Swingfly – Me And My Drum

Till andra chansen:
Pernilla Andersson – Desperados
Jenny Silver – Something In Your Eyes

Föll på mållinjen:
Le Kid – Oh My God

Dilba kom sist. Jag tippar på att mest beror på hennes stela sätt och hennes brist på glöd. Att Danny gick vidare var väntat. Annars tycker att det är trist att Swingfly inte kunde skapa nåt nytt. Det låter lika som allt annat fast tråkigare. Nåvål, nu hoppas jag på bättre låtar framöver.