vimsig.com

bläää för den här eftermiddagen

Började ju så fint med att jag spillde flytande margarin på golvet på jobbet. Jag tror inte att jag behöver beskriva hur svårt det är att moppa upp det? Halkigt golv var liksom bara förnamnet.

Sen knallade jag ut till bilen. Tanken var att jag skulle in till stan och köpa julklapp åt min styvfar plus att jag skulle hem till Amalia och lämna en julklapp från oss. Bilen ville inte fatta vad gaspedalen var och jag höll knappt på att få den av parkeringen vid jobbet. Lyckades köra hem ändå. Pratade med Mattias i telefon och vi kom fram till att jag skulle testa att åka för att se om den kom igång.

Icke. Den gick som ett lass skit och jag hann inte ens ut till stora vägen förrns motorlampan lyste. Den lyste ju förra veckan också, men då gick bilen finfint och inget hittades när Mattias kopplade in den på datorn på verkstaden. De nollade den då och sen gick den perfekt i lördags när vi var på julbord. Men nu är det kört. Tid är bokat för att felsöka på verkstad igen. Något som Saab vill ha 700:- för. Bara att koppla in datorn och kolla vad den säger alltså.

Plan B var att ta en buss in till stan och sen åka med Mattias hem. Amalia-besök fick skjutas upp men jag skulle iaf få handla lite saker. Fick sätta igång datorn för nuförtiden får man ingen tidtabell hem utan det är telefon eller dator som gäller. Visar sig att ingen buss går genom byn på eftermiddagen och jag skulle få gå ut till stora vägen för att ta nästa buss en timme senare. Vid det laget var jag less och ringde Mattias. Så han fick köpa julklappen till styvfar. Ville ha den klar liksom.

Tack och lov har jag en underbar man. Han fixade och skruvade lite på vita Rockyn. Så nu går den ok och jag har återigen transportmedel så att jag kan ta mig dit jag behöver. If all else fails, drive Rocky liksom.