vimsig.com

det brinner nära knutarna

mattias eldar gräs

Eller brann rättare sagt. För nu brinner det inte längre. Men vi passade på idag när det inte blåste och det dessutom pratas regn. Grannen och Mattias gjorde gemensam sak och släpade ut slangar och hinkar. Nu försvinner allt det torra och döda. Nu kanske vi får upp lite gräs i mossmattan till och med…

Jag är ju hispigt rädd för eld. Så rädd att jag nästan vakar över kaminen när vi eldar i den. Mattias är erfaren och lugnt avslappnad. Han ser mest överseende road ut när jag börjar bli nervös. Frågan är hur jag nu ska kunna sova när jag vet att det har brunnit bara några meter bort tidigare i eftermiddag. Önskar mig en massa regn nu tack. Mattias sover för övrigt tryggt och lugnt.

bränner gräs

Medans Mattias sysselsatte sig ute så byggde jag ihop de fyra stommarna som ska bilda vår köksö. Imorgon ska de skruvas ihop med varandra och sen ska det byggas en sockel till den. Fast det behöver jag Mattias hjälp med. Men det kommer att bli så bra! Jag ser fram emot utrymmet. Så kan jag äntligen tömma de sista två kartongerna. (I köket alltså. I resten av huset finns det andra kartonger.)

Jag och dottern har också avmaskat katten. Jag har känt på mig ett tag att det började bli dags. Nu tog det bara en titt på hans rumpa idag för att jag skulle se att det var det. Dottern fick hålla i honom medans jag petade tabletter i munnen. Det är oklart vem av oss han är mest sur på. Han knyckte på nacken och fnös åt oss när han gick ut. Han ligger nog fortfarande kvar på isoleringen i byggtältet och surar. Men han kommer åtminstone att vara en maskfri sur katt. Och han brukar förlåta oss ganska snabbt.