vimsig.com

om sorg och sånt

Mitt i flytt och allt dog min morfar. Närmare bestämt lördag natt förra helgen. Det är nu drygt en vecka sen och jag känner inte att jag har haft tid att känna efter minsta lilla. Jag befann mig mitt i flyttröran med en deadline för när jag skulle vara ute ur lägenheten och ha den färdigstädad och klar. Och nu känns det nästan overkligt.

Det tog morfar mindre än två månader att följa efter mormor. På något vis känns det passande att de följs åt även nu. Efter alla år tillsammans. De träffades 1945 och gifte sig 1946. Sedan dess har de funnits vid varandras sida, även när de inte längre kunde bo hemma. Vi och de hade tur när de fick dela ett dubbelrum på boendet. Man hör ju om fall där par splittras när de inte längre har makten över sitt eget boende.

Nu blir det ytterligare en begravning. Allt det jobbiga ännu en gång. Jag försöker fokusera på att flytten är klar för att tänka på något positivt.