vimsig.com

melodifestivalen – deltävling 2

1. Eric Saade ”Manboy”
Titeln är så töntig att jag nästan skämt. Låten är bättre än Olas inledning från förra veckan. Vattnet på slutet är fullständigt onödigt.

2. Andra Generationen + Dogge ”Hippare Hoppare”
Så värdelöst att jag funderar på att byta kanal.

3. Anna Maria Espinosa ”Innan alla ljusen brunnit ut”
Trist. Skittrist. Tråkig.

4. Highlights & MiSt ”Come And Get Me Now”
Vid det här laget har Mattias ringt och undrar om jag har nåt bra förslag på hur han ska få hans mobila bredband att funka eftersom datorn inte vill kännas vid det. Så jag försöker hjälpa honom felsöka medans jag säger att det är skitmusik på tv ikväll.

5. Pauline ”Sucker For Love”
Äntligen något bättre. Den här känns ganska ok. Något jag uppfattar trots att jag fortfarande datasupportar via telefon.

6. Andreas Johnson ”We Can Work It Out”
Det är ingen Glorious, men det är det är inte så långt under. Det bästa han har haft med i Melodifestivalen utan tvekan. Jag tror bestämt jag hittat något att heja på.

7. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän ”Underbart”
Någon supersångare är han inte Kalle. Låten charmar säkert någon (inte mig) men jag hoppas ingen är puckad att skicka fioltrallande till ESC. That is so 2009 liksom.

8. Hanna Lindblad ”Manipulated”
Tror inte att den kommer att vinna någon mängd röster, men jag tyckte den var ganska ok faktiskt.

Vidare till final:
Eric Saade ”Manboy”
Andreas Johnson ”We Can Work It Out”

Vidare till andra chansen:
Pauline ”Sucker For Love”
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän ”Underbart”

Stöp på mållinjen:
Hanna Lindblad ”Manipulated”

Distraherad i telefon och allmänt okoncentrerad, men det känns inte som om jag missade så mycket under de låtarna iaf.

Man måste gilla att Dolph har självdistans iaf. Tuffing på Segway med bilar som tutar och kör om. Och tydligen kan Amy driva med sig själv också. Christine Meltzer däremot lät som en parodi på en dalkulla när hon försökte göra Anja. Kan man få rösta ut henne tro?

Att Eric Saade gick direkt till Globen var otippat. Mycket otippat. Andra chansen hade jag skickat honom till om jag fått bestämma. Annars gick det ungefär som jag hade tänkt mig. Jag hade bytt plats på Pauline och Eric Saade i mina gissningar, och hade jag fått välja efter min smak hade Hanna gått till andra chansen istället för Kalle.

4 Comments

 1. Susanne

  Det kanske beror på att jag drabbats av någon tillfällig tantsjuka men jag tokgillade Saade. Ögongodis. Och vattnet gjorde ju inte utsikten sämre. :P Men ja, jag erkänner, låten var kanske inte den bästa… :)

  1. Maria

   Haha. Det var så nära att jag skrev nån kommentar om att mycket småtjejer och tanter röstat på honom. :g :rodna:

 2. Citronfjärilen

  hippare hoppare kommer nog bli en sommarplåga.

  pauline var min favorit.

  1. Maria

   Om den blir en sommarplåga ska jag inte lyssna på radio på hela sommaren. *ryser* ;)

Comments are closed.