vimsig.com

vardagsrumstaket

vårt hängiga tak

Vardagsrumstaket var ju lite hängigt och vi har funderat över hur sjutton vi skulle få det att bli lite rakare (och gärna högre eftersom 2 meter kändes lite lågt). Problemet var väl inte att få upp det utan att få det att hålla sig uppe. Mattias kan ju inte gärna stå där och hålla upp det jämt.

Lösningen är troligen falska bjälkar. Dvs en fuskbjälke som kan användas för att dra upp taket och hålla det uppe och som det inte gör något att det finns synliga bultar i. Mattias testade att sätta upp en vanlig två tum tjock bräda och taket rätade ut sig över förväntan, så nu ska vi bara fundera vad vi ska ha istället och på hur många punkter vi behöver fästa det uppåt.

vårt rakare tak

Vi ska sätta en ”bjälke” på andra sidan med för att få det symmetriskt. Taket är rakare där, men det skulle se konstigt ut med bara en.