vimsig.com

riva vägg, bygga vägg och måla lite till

fina fönsterfoder

Idag har Lasse sysslat med fönsterfoder. Och jag är alldeles lycklig av att se dem på plats. Jag å andra sidan har målat lite panel. Och det blir mer målat imorgon. Jag är så less på att måla att jag nästan kräks, men det måste ju göras.

Mattias har börjat riva i köksväggen på andra sidan muren. Det ska ju vara en öppning där, men den ska ju flyttas mer åt mitten är det tänkt.

Mattias river vägg

Det behövs ju att man gör klart den delen så att det går att regla klart kökstaket. Sen har man kommit en bra bit på väg för att få börja göra i ordning lite.

En sak vi funderar på är vad man ska göra med muren. Just nu är den målad med nån plastig färg som flagar hejvilt. Jag vill få bort så mycket av den som möjligt. Jag vill inte ha slät vägg där utan jag vill gärna att det syns att det är en mur. Så det ska åtminstone rollas så att man får lite struktur. Men vad ska man ta sig till med kaklet under? Vi funderade på att lämna kvar det och måla det, men jag är orolig att det kommer att bli konstigt när vi ska ha bänk till höger om spisen och där har vi ju inte kakel. Ska vi kakla där med och måla allt så att det blir lika? Ju mer vi slipper riva desto bättre.

hängigt tak

Taket i gamla delen av vardagsrummet hänger som en hängmatta. Det beror nog till största del på att takstolarna varit isärkapade (nån idiot till tidigare ägare ligger bakom det) och att huset höll på att falla isär innan Mattias och Lasse drog ihop det. Nu vill vi gärna få upp det. Vi har en del funderingar och jag tror att vi kanske kan få till något vettigt. Vi satsar lite rustikt för det kan krävas synliga bultar eller gängstång/mutter för att hålla det kvar uppe bara vi fått upp det.