vimsig.com

blåahund och takreglar

Idag oljade jag klart resten av fönsterfodren och knutarna. Lasse hade oljat en del han med så jag slapp göra allt själv tack och lov. Sen började jag måla det jag oljat igår. Färgen är helt underbar att måla med och färgen är vacker, så förutom platsbrist i tältet (där jag stod eftersom det envisades med att regna ute) så var det ett nöje.

järvsöblå fönsterfoder

När jag skulle stänga hinken med färg så tyckte den tydligen att det var en god idé att spraymåla mig med blåfärg i ansiktet när den stängdes. Mattias kallade det för blåahund och jag sa att det är ju bara logiskt. Rödahund har jag ju redan haft, så det är jag väl immun mot.

Mattias har fortsatt med att regla upp gamla kökstaket. Bara det är en intressant uppgift eftersom det gamla taket är så otroligt ojämnt. Så det är mycket vattenpass och mycket pill för att få det att funka.

Mattias fäster elslangen på en av reglarna

vattenpasset är ens bästa vän

Nu längtar jag faktiskt lite efter att måla imorgon. Det är ju så pass lite fönsterfoder att man ser att det finns nån ände på det. Och efter det är det bara lite lite fönstermålning och lite panel kvar att fixa. Sen lägger jag nog bort penslarna tills det är dags att måla invändigt.