vimsig.com

vad som hänt när jag varit borta

När man inte satt sin fot i huset på ett par dagar så hinner en del hända. Lasse har gett sig på panelen i vardagsrummet. Det skulle ju kapas upp på insidan där vi satte i ett nytt fönster. Och panelen som satt där ska sättas där vi blockerar ett fönster istället. Det tas bort panel där vi ska ha öppningen in till sovrummen och det ska fyllas på panel bakom den fasta garderob som sitter där, för den tänker vi tar bort.

Panelen har ju satts dit på 70-talet när utbyggnaden av sovrum/hall/badrum skedde. Varför de satt träpanel på väggarna övergår mitt förstånd för det finns väl inget som suger ljuset ur ett rum som furupanel som år efter år mörknar. Om vi låter det vara panel där nu ska den målas. Ett annat alternativ är att sätta gipsskivor på och tapetsera. Det är mitt förstahandsval.

lasse sitter och spickulerar framför det nya fönstret

Det nya fönstret gjorde verkligen skillnad på rummet. Det blev mycket ljusare och det håller ihop rummet på ett annat sätt. Jag är så glad att vi valde att göra så. Ett fönster är för lite i ett varadagsrum och nu blev det så mycket mysigare.

laila slår ur spik ur panelen

Här ser man den gamla tapeten. Den härstammar från 50-talet när vardagsrummet byggdes ut. Fönstret på bilden ska tas bort. Där blir det bara vägg eftersom vårt sovrum ligger på andra sidan.

Lasse och Mattias hade också kapat undan lite på den stock som delvis stack ner i öppningen där vi tog bort ytterväggen i köket. Stocken satt ju inte rakt vilket fick det att bli lite knepigt när man ska bygga tak. Nu har de filat på den och det blev jättebra.

tillfixat

Idag var elektrikern ut och vi gick igenom vart lampor och annat ska sitta. Vad vi behöver dra för slangar och vart vi ska sätta dosor för kontakter. Det ska borras genom väggar och göras i ordning. Mattias kommer att få jobba med det imorgon.