vimsig.com

tisdagstema: fordon

fordon minus punka

Idag mellan offerter på byggmaterial och husfix så stannade vi till vid svärföräldrarna för att byta lite däck. Mattias ville byta de som satt på Rockyn eftersom de inte var bra och eftersom han har en reservdelsbil som hade snäppet bättre däck så bytte han. Jag skojade och sa att jag har hört talas om att rotera däcken, men att använda två bilar var kanske överkurs som bara proffsen klarar?

När vi skulle åka därifrån för att testköra Rockyn så upptäckte Mattias att det var punka på Saaben. Så det slutade med att vi for iväg med rassliga däck till Rockyn som skulle fixas och så ett Saab-däck som behövde lagas. Nu är det gjort iaf och bilen står tryggt på alla fyra igen.

tisdagstema

14 Comments

 1. foto CHIP

  Skönt att det fixade sig :) Fordon bara SKA fungera, eller hur!?

 2. Marika på Odlingspyssel

  Klurigt tema den här gången :) Men fordon är väldigt bra att ha

 3. strömma

  Många bilar har jag haft och alltid klarat mig från att
  byta däck :-))).

  strömma

 4. Susanna

  Det var några år sedan jag bytte däck och jag är glad var dag som går då jag slipper :)
  /Susanna

 5. Artlover

  Ja, ska man göra det också? Byta däck alltså. Ett tips; använd kopparpasta på gängorna till hjulmuttrarna. Då är det lättare nästa gång när du ska byta hjul. Hm, glöm ej heller att efterdra muttrarna så inte hjulen lossnar.
  Hade

 6. Sussa

  Inte kul att behöva byta däck, men bra att kunna när man står där!

 7. Mats

  Däcksbyten ska företas på verkstad under ordnade former – mina skräckminnen kommer från autobahn och ösregn…

 8. Mårten

  Fin bild!

  Mitt senaste däckbytarminne var när jag fick punktering 01.12 mitt på bron mellan Skanstull och Gullmarsplan. Inte lätt att få upp bilen på domkraften när man knappt fick in den under bilen. Men, skam den som ger sig… en timme senare kunde jag rulla hem med reservhjul.

  Nästa dag såg jag hur däcket såg ut. Främre fjäderbenet hade gått av och skavt sönder hela däcket. Inte konstigt att det inte gick att fixa med lagningsmassa i tryckluftsbehållare… Inte konstigt att det luktade bränt. Nästa gång får det bli bärgare…

 9. Pialotta

  Allt väl till slut då Maria.. festligt foto på ditt fordon med ”lagare”..
  Ha de gott/Pialotta

 10. Ulrica

  Punka är inte roligt…. på autobahn blev det en skräckupplevelse. I Stockholm bara jobbigt:)

 11. Kerstin

  Punka är ingen höjdare. Det är tur det finns verkstäder. :)
  Ha en fin dag.

 12. Ingrid

  Tur att det redde ut sig till slut. Jag fick punka på ett däck för en massa år sedan och vi var 2 tanter som skulle försöka byta det, men det stupade på att vi inte lyckades få loss muttrarna. Så försmädligt det var att behöva invänta hjälp av en armstark man. /Ingrid

 13. Klimakteriehäxan

  Fordon är bra att ha, men det blir lite jobbigt ibland …!

 14. Maria

  Artlover – Mattias använde tryckluft för att lossa/dra åt, så det krävdes ingen muskelstyrka. Och jo, efterdra får vi göra när vi åkt med den. Speciellt som det är lättmetallfälgar.

  Mats – Vi hade näst bästa. Utanför svärfars verkstad. ;)

  Mårten – Jisses. Lite mer dramatiskt än en ”vanlig” punka.

  Ingrid – Ja sånt är försmädligt. Man vill gärna kunna själv.

Comments are closed.