vimsig.com

helg med tacos och läcka

Lördagen blev en seg dag. Vi var tröga med att ta oss för med nyttigheter men Mattias var iaf upp på taket och spikade upp spikreglar på en sida till. Vi återanvänder det gamla köksgolvet för det så jag stod nedanför och slog ur gamla spikarna ur dem.

Mattias spikar spikreglar

Mitt när vi höll på och fixade kom först svärföräldrarna och när vi stod och pratade kom Johan och Linda förbi en sväng för att titta hur det går för oss. Och innan de åkte därifrån så bjöd de över oss för att käka tacos på kvällen. Vi tyckte att det lät som en mycket bra idé och därmed var det slutjobbat för den dagen.

Idag har vi mest måttat för fönsterhål så att de kommer i samma höjd. Och vi har spänt upp snören för hur den krokiga väggen ska rätas upp. Vi har också mätt en massa för att kunna beräkna materialåtgång. En mestadels teoretisk dag med andra ord.

Mitt när vi stod och pratade om något så upptäcker vi att det droppar mitt under det låga nya taket. Mattias klättrade upp för att kolla om pappen var trasig någonstans. Visade sig att takdroppet från det högre taket hamnade precis på millimetern på en spikrad i pappen på det låga. Så Mattias och jag spikade dit en våd (eller vad man nu ska kalla det) med papp över det. Nu kommer det iaf att rinna över det hoppas vi och sen ska vi ju dit med plåt också.

sötaste kissekatten ligger och rullar