vimsig.com

tisdagstema: värme

myggbett

En plåga i värmen är myggbetten. Jag är klibbig och svettig och det kliar så att jag håller på att bli tokig. Jag har mer än 30 myggbett bara på höger underben och över 20 på den vänstra. Jag är dessutom överkänslig mot insektsbett så det blir stora röda svullnader och kliar i upp till en vecka. Och i den här klibbiga värmen kan man ju inte ha kläder för att skydda sig heller.

Kan ju lägga till att enligt termometern på sidan är det nu 30 grader här. På min balkong visar termometern på 28,2. Och då har solen inte kommit runt dit än…

tisdagstema

10 Comments

 1. em

  Usch vad jobbigt det är med myggbett! Jag är också känslig, så jag vet hur mycket det kan klia. Hoppas det går över snart!

 2. AmeliaWatson

  Jag är också överkänslig mot insektsbett. Så jag förstår ditt dilemma.

 3. Marie

  Aj aj aj inget bra det där! Jag hade precis samma problem men de löste jag genom att dagligen dricka aloe vera gel. När jag får något bett av något slag så behandlar jag det med aloe vera koncentrat! Fungerar alldeles utmärkt och utan biverkningar!

  Så numera kan jag njuta av härliga sommarkvällar utan att bli helt uppäten…

  Marie

 4. Nukke

  :idea: Det finns nog medicin mot kliandet !!!!!:)

 5. Sussa

  Aj aj aj aj aj!

 6. Anna

  Mmmm himmel du det är varmt och jag tänkte att nu har Maria fått värmeslag och glömt Tisdagstemat..tänk så rätt jag hade..men du är förlåten det är sunt att glömma datorn på sommaren.

  Men du..det där ser inte bra ut..hoppas du hittar något svalkande för kliandet..ha det gott /Anna

 7. @nemonen

  Stackars dig.Inte bra det där med så många bett. Gå till apoteket och köp Zyrlex,Ceterizin eller motsvarande. Det använder jag mot myggbett och det håller klådan borta och svullnaderna nere. Du får köpa en liten paket receptfritt. Jag tar alltid en tablett innan jag går ut på myggrika ställen, och sedan tar jag den tabletten några dagar framåt.

 8. Kerstin

  Ja de är en pina. Själv har jag flera knottbett på benen. Det är så irriterande.
  Ha en fin kväll trots bett.

 9. christina

  ajajaj. inte kul med bett!!! hoppas det bättrar sig snart!! /christina

 10. Pialotta

  Usch, det måste vara hur jobbigt som helst.. här finns inga eller inte många myggor i Skåne just nu.. inte än i alla fall :kopp:

Comments are closed.