vimsig.com

myror, mer myror och svets

När vi började gräva för sovrummen så visade det sig att myror i mängder har bestämt sig för att vår vägg var ett bra ställe att bo på. Eftersom de inte betalar hyra så tyckte vi att vi kunde ta oss friheten att vräka dem.

Vi har börjat med medel för att försöka få bukt med dem. Men när det nu efter några dagar inte syns någon förändring och det kryllade av myror runt grunden och upp på väggen så bestämde vi oss för att hjälpa medlet på taven.

Fram med dammsugaren helt enkelt. Ny påse i den och sen satte vi igång. Vi dammsög upp tusentals myror och de bara fortsatte välla ur väggen. De är aggressiva och stridslystna dessutom. Vi dammsög tills det värsta var över. Sen öppnade Mattias upp väggen lite (Det gör ju inget om vi ger oss på den panelen eftersom det sen kommer att vara en innervägg.) och då vällde det ut ännu fler.

väggen efter dammsugning

Bilden är tagen efteråt, när det var betydligt färre myror kvar. Vi har lagt ut mer medel åt dem i plastmuggar så att de förhoppningsvis ska dö ut.

Dammsugarpåsen drabbades av ett annat öde. Lite tändvätska och taadaa! Kremerade myror.

grillade myror

I andra änden av grunden har Mattias pappa svetsat skarvarna mellan kantblocken för att de inte ska röra på sig. Vi ska ju blanda lite bruk imorgon och täta skarvar och sånt. Och utöver att Mattias fortfarande är förkyld så börjar nu jag ha ont i halsen. Så han har lyckats smitta mig tydligen. Mamma brukar visserligen säga att man ska dela med sig av det man har, men det här kunde han gott ha fått haft för sig själv…
:sjuk:

1 Comment

  1. Anonym

    Hej, rödcederolja funkade för oss… Myror tycker tydligen inte om lukten….

Comments are closed.