vimsig.com

vernissage och en massa fiskmåsar

Idag har jag varit ner på vernissage på dotterns skola. Barnen visade upp teckningar, dikter, foton på temat mobbning samt sjöng ett par sånger. Trevligt även om såna saker har en tendens att dra ut på tiden. Eller så är det bara jag som känner så för att man sen måste gå uppför backen på vägen hem…

För en liten stund sedan såg jag hur det rörde sig utanför vardagsrumsfönstret. Ovanligt eftersom jag bor en trappa upp och det vanligaste man ser är nån skata som satt sig på balkongräcket. Men nu var det en hel skock fiskmåsar. Gick ut på balkongen och kollade och det satt säkert 30-40 st nere på gräsmattan. När jag lutade mig mot balkongräcket och det lät så flög de.

Får de för sig att vara här mycket kommer jag att göra mitt bästa för att jaga bort dem. Förrförra lägenheten jag bodde i låg också en trappa upp. Där utanför roade sig en flock fiskmåsar med att flyga runt runt och skrika på nätterna. Hemskt roande när det är varmt som satan och man skulle vilja kunna sova med balkongdörren öppen…