vimsig.com

ESC – semifinal 2

Ikväll var jag med från början iaf. Och kvällen visade ju en del saker. Dels att vissa lät illa (så fruktansvärt illa) som förväntat (Cypern), att andra lät sämre än väntat (Arash som sjöng för Azerbajdzjan) och att vissa vuxit (Ukraina). Den sistnämnda var rolig att höra mer om. Jag hade fördomar (jo jag erkänner) som sjutton och så visar det sig att hon har en massa fräna saker för sig. Så bakom plutet finns hjärna. Det är alltid trevligt. Albanska tjejen var söt och klarade att hålla rösten i schack trots att det måste vara fruktansvärt nervöst. Och Holland hade hittat ännu fulare kavajer vilket jag inte trodde var möjligt. Så pinsamt att man bara ville krypa under soffan! Och jag är mer övertygad än någonsin om att det finns en massa humor i det serbiska bidraget. Men min serbiska är klart begränsad till ett par ord, så jag fattar ju inte det roliga. Och min åsikt är fortfarande att norska låten är överskattad.

Vidare:
1. Azerbajdzjan
2. Kroatien
3. Ukraina
4. Litauen
5. Albanien
6. Moldavien
7. Danmark
8. Estland
9. Norge
10. Grekland

Jag är absolut inte förvånad över att Ukraina, Norge, Grekland och Danmark (Ronan Keating-klonen) gick vidare. Och jag är jätteglad att Estland och Albanien gick vidare. Överlag är jag ganska nöjd med resultatet. Inget riktigt horribelt gick vidare. Nu är det bara att se fram emot finalen på lördag.