vimsig.com

köket

köket köket igen

Vi har börjat rensa i köket. Mattias har rivit bort köksskåp och delar av väggar m.m. I dagsläget är köket två rum, köket och en gammal hall, och de ska slås ihop. Dörrkarmen syns lite till vänster på vänstra bilden (bild 1 som är tagen ungefär där kyl/frys kommer att stå sen).

På vänstra bilden ser man ytterväggen där vi ska öppna upp och göra ett stort burspråk för att göra köket nästan dubbelt så stort. På högra bilden ser man väggen som gränsar mot vardagsrummet. Tanken är att vi ska ha öppet på båda sidorna av muren så att man kan gå runt i cirklar om man vill.

bildvinklar

När Mattias började riva väggen mellan gamla hallen och köket upptäckte han att någon skrivit på en skiva där inne. Det står när väggen byggdes och så fanns det lite prisjämförelser mellan 1938 och det år på 60-talet då väggen rests, vilket säger en del om den som byggt den. Vi ska allra minst fota det så att det är läsligt, för lite kul är det ju att spara tycker vi.

Det är så kul att ha kommit igång nu!!