vimsig.com

melodifestivalen 2009 – final!!

Så är den stora kvällen här. Mattias nöjde sig inte med att fly bakom dataskärmen med en film, utan rymde hela vägen hem till Anders för att umgås i testosteronfylld miljö och kolla på fotboll.

1. Måns Zelmerlöw – Hope & Glory
Jag tror att Måns sa sanningen när han sa att han var nervös, för jag tyckte han lät svajjigare nu än i delfinalen. Låten är poppig, men skulle han bli ännu svajjigare på rösten i Moskva?

2. Caroline af Ugglas – Snälla snälla
Den här låten har vuxit för mig. Från att inte alls vara förtjust i den så gillar jag den nu. Men jag är rädd att Europa inte alls skulle förstå sig på Ugglas. För hon är minst sagt speciell.

3. Agnes – Love Love Love
Min mamma har klagat på att Agnes röst försvann i musiken i delfinalen. Jag påpekade att det ju är en mixningsfråga mest av allt. Jag inbillar mig att det låter lite bättre ikväll. Kan vara inbillning eller så har verkligen någon hittat rätt volymknapp på mixerbordet. Agnes är charmerande iaf och jag blir glad av låten.

4. H.E.A.T – 1000 Miles
Den här låten är mycket bättre live än i versionen på skivan. Kanske för att sångaren ger det lilla extra när han står på scen. Något som är ganska typiskt för rockband tror jag. Det här är fortfarande min favoritlåt. Dags att rösta. (Men vem har lockat håret på sångaren?! Aja baja inte göra det!)

5. Emilia – You’re My World
Nja, inte tycker jag att den här har nån chans inte. Hon är liksom inklämd mellan två nummer med artister som sjunger så mycket bättre.

6. Alcazar – Stay The Night
Det är fortfarande poppigt och trevligt. Det är fart och party, medryckande och roligt. Åker de till Moskva så behöver vi iaf inte skämmas.

7. Sarah Dawn Finer – Movin On
Nej jag är fortfarande inte impad nog. Den är inte speciell nog helt enkelt. Så nej jag tycker inte att vi ska skicka henne till Moskva.

8. E.M.D. – Baby, Goodbye
Ja inte blev det mindre töntigt för att de bytte färg på kläderna. Jag tycker inte låten är bra och numret suger än värre.

9. Sofia – Alla
Jag försöker komma på om det är mindre svajjigt den här gången och kanske lite. Men låten känns som att man har hört den tusentals gånger redan i ESC. Och snälla nån. Sluta sno Madonnas gamla scenkläder!

10. Molly Sandén – Så vill stjärnorna
Så kommer låten med alla klyschorna. Och jag tänker nog gå och kissa.

11. Malena Ernman – La Voix
Hon är charmig Malena. Och den är som sagt bättre än många andra opera/pop-hybrider. Det är inte min favorit ikväll, men det kan gå värre antar jag.

Jag är fortfarande osäker på vad sjutton vi ska med en internationell jury till. Och jag är inte överens med dem om poängsättningen alls. Och jag är inte överens med folket heller tycks det. Jag tänkte göra en snygg skiss över poäng från jurygrupper osv. Men ärligt talat blev det för komplicerat och jobbigt. Kanske det kommer sen om jag inte har något annat att göra.
;)

Avslutningsvis säger jag: Hellre Malena än EMD eller nåt sånt. Men jag ville ju skicka HEAT! Med andra ord vann fel låt men inte den värsta. Eller vad man nu ska säga.

2 Comments

  1. Susanna

    Ursäkta att jag svär, men fy faaan…. :phew: Vad fan lyssnar svenska folket med? Arslet?

  2. Maria

    Ja titta inte på mig. :g
    Jag röstade på HEAT. :up:

Comments are closed.