vimsig.com

melodifestivalen 2009 – del 4

Så var det dags för sista delfinalen och sista chansen att hitta bra låtar. Det har ju inte varit sådär jättegott om dem i år känns det som.

1. Agnes – Love Love Love
Jag gillar Agnes rent generellt. De omskrivna kläderna får han ha ifred, men håret skulle jag gärna ha. Jag önskar mitt hår var tjockare. Låten är inte den typ av låt jag brukar lyssna på, men den är trallvänlig och har en trevlig discokänsla. Om den här delfinalen håller samma klass som de tidigare så tycker jag att Agnes är självskriven till Globen.

2. Star pilots – Higher
Folk som hittar på fejkade historier om sina alteregon på scen brukar inte ha så mycket vettigt på scenen att göra. Inte i melodifestivalsammanhang iaf. Det blir på nåt vis så töntigt då. Jag gillade Johan Becker när han var med i Fame Factory, men nu undrar jag vad han sänkt sig till. Dansarna är töntiga och låten är som om de tagit lite av varje låt i soundtracket till Top Gun och malt ihop det. Plus att det finns åtminstone en textrad direkt lyft ur ”Eye of the tiger” Dessutom tycker jag att låten är ganska trist, så jag röstar ’nej tack’.

3. Susanne Alfvengren – Du är älskad där du går
Man kan ju konstatera att Susanne låter som hon alltid gjort. Det är milt och trevligt tycker jag och betydligt bättre än till exempel Mollys låt. Jag hör den visserligen blandad med klipp från Kvarteret Skatan som Mattias tittar på i sin dator, men jag tror ändå att jag törs säga att den var helt ok.

4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng – Killing Me Tenderly
Förra året häpnade jag över hur Maria flåsade i mikrofonen i första versen. Jag minns att jag ifrågasatte andingstekniken. Men bra röst har hon ju liksom Anna. Jag tänker våga mig på att döma ut scenkläderna som jag tyckte var urfula, men det lär väl finnas möjlighet att byta ut dem om de går vidare? (Mamma berättade att de fått i resultat att min styvfar hojtat ”visa tuttarna” vilket säger nåt om hur urringat han tyckte att det var.) Låten var iaf ganska ok.

5. Thorleifs – Sweet Kissin’ In The Moonlight
Nej jag vill inte skicka dansband till Moskva. Snälla låt mig inte skämmas så över att vara svensk! Och det är precis så uselt som jag trodde att det skulle vara. Jag går och kissar nu jag.
:illa:

6. Sarah Dawn Finer – Moving On
En av alla ballader som gör anspråk på att vara pampiga. Och det värsta är att det brukar krylla av dem när man väl kommer till ESC. Jag tror inte att den här kommer att väcka någon speciell uppmärksamhet så jag tror inte att det är någon idé att skicka den. Inte för att den är dålig, utan för att den inte är maffig nog helt enkelt.

7. Next 3 – ESTA NOCHE
Jag säger bara blä. Inte min smak och en rätt skräpig och tjatig låt tycker jag.

8. Malena Ernman – La Voix
Min mamma har pratat sig varm om henne hela veckan. Jag är lite kluven. Den klår visserligen många andra pop/opera-hybrider, men jag vet inte om jag är helt såld ändå. Kanske den vinner på fler lyssningar?

Dueller:
Star pilots – Higher vs. Agnes – Love Love Love
Sarah Dawn Finer – Moving On vs. Malena Ernman – La Voix

Till andra chansen:
Star pilots – Higher
Sarah Dawn Finer – Moving On

Direkt till final:
Agnes – Love Love Love
Malena Ernman – La Voix

Efter första röstningsrundan var jag förfärad. Mest över att Thorleifs var kvar än. Så fick jag våndas tills det stod klart att de inte kom vidare till någon av duellerna.

I slutändan är jag skapligt nöjd över resultatet. Med dansband där hade det kunnat bli så mycket värre…

2 Comments

 1. Susanna

  Star Pilots låt är en rak kopia av en av deras tidigare låt ”In the heat of the night”, som var superpoppis i somras… Det enda de har ändrat är texten. Lyssna och bedöm själv: http://www.myspace.com/starpilotsband

  Jag kan förstå om folk tycker att den är lik ”Eye of the tiger” och andra låtar, dock är det nog just den första låten som de har rippat dessa låtar av… inte den som var med ikväll… fast ändå, på ett sätt, eftersom att det är typ samma låt. :shrug:

  Men orginalet är superbra :)

 2. Maria

  Ja jag såg diskussionen om det på FB. Och ja nog har plagierat sig själva. Vad säger regelverket om sånt tro?
  ;)

  Just raden om ”passion for glory” är ju från ”Eye of the tiger”. Både textmässigt och melodimässigt. Ja jag var inte så impad iaf.

Comments are closed.