vimsig.com

melodifestivalen 2009 – del 2

Ikväll tittar Mattias istället på sin dagsfärska present, Arn-filmerna. Han tycks allergisk mot allt vad melodifestival heter. Dottern är förfärad. ”Hur kan du inte vilja se på Melodifestivalen?!” Men jag har ju dottern som sidekick här i soffan där vi bedömer låtarna.

1. Lili & Susie – Show Me Heaven
Ja det lät ungefär som jag förväntade mig. Pop och inte alltid helt stadig sång. Men jag har hört värre och avhåller mig från att gissa hur det ska gå för den innan jag har hört resten av låtarna. (Vis av erfarenheten från förra veckan.)

2. Lasse Lindh och Bandet – Jag Ska Slåss I Dina Kvarter!
Dottern tycker att det är jättefränt att jag jobbat med Lasses faster. Hon har ju träffat henne när hon varit med mig på jobbet. Och det är ju coolt nu. Men det hade varit ännu coolare om det varit en tjej säger hon.

Låten imponerar inte på mig alls. Den typen är halvtaskig pop som Hellström m.fl. ägnar sig åt och som brukar få mig att byta kanal i vanliga fall. Om jag hade svårt att minnas hans låt förra året så vill jag inte minnas den i år.

3. Jennifer Brown – Never Been Here Before
Jennifer ser strålande ut måste jag säga. Låten är väl ok men ingen höjdare tycker jag. Lite flåsigt när hon drar häftigt efter andan och det drar ner betyget tycker jag. För jag tror att jag tyckt bättre om den annars.

4. H.E.A.T – 1000 Miles
Alla referenser till Europe i presentationen är verkligen ett upplägg till hur det kommer att låta. För det finns till och med röstlikhet mellan sångarna. Fattas bara mer pudel i frisyrerna.

Men det glädjer mig att höra någon som kan sjunga. För det kan han. Och låten är helt ok faktiskt. Bäst hittills ikväll.

5. Markoolio – Kärlekssång från mig
Jag är skeptisk redan innan. det brukar så ofta bli dagis av det hela när Markoolio kommer igång. Dels är han ingen vidare sångare, dels brukar det vara nödrim och fånigt i texterna. Och när han börjar sjunga nu så besannas mina farhågor. Skojigast var parodin på ryska skridskoåkaren från ESC i fjol, men trots den, jag måste rösta nej tack.

6. Amy Diamond – It’s My Life
”Oj vilka glittriga kläder hon har.” Och det måste jag ju hålla med dottern om att hon har. Men rent generellt är det skojigare kläder än förra året. Det låter lite svajigt mest hela tiden tyvärr så jag har svårt att njuta av det här. Sen tycker jag att låten är tjatig och ganska trist. Hon är charmig och söt som socker men det räcker inte för att få sjunga i Globen tycker jag.

7. Cookies n Beans – What If
Jag måste konstatera att jag inte är någon country-flicka. Jag vet att de är duktiga på att sjunga, men den faller mig inte i smaken iaf. Den kommer säkert att få röster, men inte från mig.

8. Måns Zelmerlöw – Hope & Glory
Mamma brukar jämföra Måns med Pepe Le Pew. Det är något med leendet säger hon. Vi tycker båda att det är en komplimang för Pepe är hur söt som helst.

Låten står sig bra i konkurrensen ikväll tycker jag. Han låter inte illa när han sjunger och låten är trallvänlig. Så han får gärna gå vidare.

Dueller:
H.E.A.T – 1000 Miles vs. Amy Diamond – It’s My Life
Måns Zelmerlöw – Hope & Glory vs. Lili & Susie – Show Me Heaven

Till andra chansen:
Amy Diamond – It’s My Life
Lili & Susie – Show Me Heaven

Direkt till final:
H.E.A.T – 1000 Miles
Måns Zelmerlöw – Hope & Glory

Efter första röstningsrundan satt jag och hoppades på att H.E.A.T och Måns Zelmerlöw skulle gå direkt till Globen med Lili & Susie och Cookies n Beans till andra chansen. Och tre av fyra är väl inte pjåkigt tippat? Och jag kan överleva med att ha Amy i andra chansen. Jag är fortfarande inte impad av låtarna i år. Bättre kan de!

1 Comment

  1. Saija

    Jag som inte ens tittar på Mello, det är inte det minsta intressant enligt mig… :deppad:

    Åhh vad fint paket du fick då! Förstår att du blev glad – och ärbart var det också! :d

    Du har en award att hämta hos mig!

    Kramiz

Comments are closed.