vimsig.com

eurovision song contest 2008

Måste ju kommentera lite ikväll också…

 1. Rumänien: Duett man kunde klarat sig utan. Trist som sjutton och lite gapigt.
 2. England: Jag säger bara Sydney Youngblood. Fast tristare. Fast ändå inte dåligt.
 3. Albanien: Gillar den här lite. Plus att jag gillar hennes röst.
 4. Tyskland: Jaha. Tråk. Och det enorma röda håret var nästan skrämmande. Totalt noll karisma.
 5. Armenien: Synd att inte rösten håller riktigt. Annars hade det kunnat vara riktigt dansant.
 6. Bosnien-Herzegovina: Väldigt o-bosnisk. Och jag är inte säker på om det är så positivt. Klart udda och mysko framträdande. De försvinner inte i mängden iaf.
 7. Israel: Extrmt pumpade armar för att kompensera för det totala bristen på manlighet i rösten. Och en aptråkig låt.
 8. Finland: Finska rockare har en förkärlek för kostymering måste man säga. De här hade visserligen inte masker, men de hade en snäppet tristare låt. Inte dåligt, men inget vinnarämne.
 9. Kroatien: Förvånad över att inte en dragspelare fick vara med på scen. Och det var inte så mycket rap som gapande tycker jag.
 10. Polen: Man kan alltid lita på Polen när det gäller att visa extrema urringningar och korta kjolar. I år har de valt det förstnämnda. Bättre låt än de brukar ha, men jag faller ändå inte. Tycker att hon vibrerar sönder den. Plus för att hon iaf inte sjunger falskt.
 11. Island: Glad. Poppig. Helt ok. Jag gillar.
 12. Turkiet: En av mina absoluta favoriter. Klart skön låt!
 13. Portugal: Här var det überpampigt. Något med den som får håren att resa sig på armarna iaf. Konstigt för det är inte en typ av låt jag brukar gilla.
 14. Lettland: Så uselt att det är en bra idé att gå på toa just nu. Syns om tre minuter igen.
 15. Sverige: Jag har aldrig gillat det svartvita i början. Men det gick ju precis som det skulle göra iaf.
 16. Danmark: Gillar sångaren och rösten. Låten är väl egentligen inte dålig men jag tycker den är lite småtrist ändå.
 17. Georgien: Trevande scenspråk av naturliga skäl. Låten är väl si och så. Dansarna är ”hej kom och hjälp mig”.
 18. Ukraina: Jag har egentligen inte så mycket emot den här låten. Trallvänligt och så. Men jag blir distraherad eftersom hon är lik en tjej jag känner. Och så varje gång det är blip-blip i låten så blir det bop-bop med huvudena på henne och dansarna.
 19. Frankrike: Första gången jag hör dem sjunga på engelska. De har alltid hållit så hårt i franskan annars. Den var charmigare i videon man såg på förhand tyckte jag. Men jag gillar skägget på kören. *ler*
 20. Azerbadjan: Nja. Det goda mot det onda där det goda verkar klart ondskefullt och det onda inte ont nog. Så nä. Den går bort för mig.
 21. Grekland: Trallvänligt och glatt. Inte fullt så bra live som i videon, men jag gillar den.
 22. Spanien: Det blir alltid lite fånigt när man försöker vara för humoristisk i ESC. Jag har visserligen sett sämre, men eftersom jag inte förstår spanska så faller det roliga liksom bort.
 23. Serbien: Så var det dags att bli überpampig igen. Fast den här gången ryser jag inte alls. Vet inte men för mig är den helt platt.
 24. Ryssland: Uttalet lämnar en del att önska måste jag säga. Eller rättare sagt, mycket att önska. Annars känns det lite som att han försöker för mycket.
 25. Norge: Får man ha så dålig andningsteknink som musikalartist? Väldigt tydliga ”ahhh” mellan fraserna första versen när musiken inte döljer det. Annars är låten ok. Hon har trevlig röst. Inte en favorit dock.

Jag gillade inte programledarna som dels pratade en usel engelska och dessutom gapade och skrek en massa. Jag hörde inte hälften av vad de sa.

Hur det slutade?
Rysslands oartikulerande sångare vann och Perelli slutade på en rätt ynklig 18:e plats. Sa jag inte att vi borde skickat BWO?