vimsig.com

melodifestivalen – andra chansen

Den här gången sågs andra chansen hemma hos goda vänner där vi satt och spelade poker. Vi satte oss i vardagsrummet och spelade bara för att jag skulle få se, trots killarnas kommentarer om att ”den där skiten är väl inget att se”. Behöver jag berätta om vilka som satt och tittade uppmärksamt och kommenterade låtarna? *ler*

träd á la luuk

Jag gjorde mig ett ”träd” för andra chansen, så som Luuk uppmanade oss att göra. ;)

OMGÅNG 1

E-Type & The Poodles vs Sibel
Jag var helt nöjd med att Sibel gick vidare. Jag gillar hennes röst och låten på må inte vara nån Globen-vinnare, men den duger fint att vara med där ändå.

Ola vs Caracola
Idol-effekten måste det väl kallas när han går vidare trots att hans röst svajjar som ett skepp i storm. Caracola sjöng bättre, var charmigare och dessutom var låten mycket bättre.

Johnson & Häggkvist vs Norman
Jag jublade som en tok när det stod klart att Nordman gick vidare. Inte för att deras låt var bättre för jag gillade inte nån av dem, men bara för att det var så underbart att Carola inte längre kan glida fram i gräddfil bara för att hon charmade svenska folket för 25 år sen. Hon är inte speciellare än någon annan.

Thérèse Andersson vs Suzzie Tapper
Jag kände mig rätt neutral i den här. Hade inte så mycket emot nån av dem. Men jag gillar känslan i Suzzies låt, så jag antar att jag är nöjd.

OMGÅNG 2

Sibel vs Ola
Gick precis som det skulle det. Bäst låt och bäst sång vann. Tack för det.

Nordman vs Suzzie Tapper
Hade nog föredeagit Suzzie till Globen, men jag deppar inte iaf. Nordman är poppis hos mig bara för att de slog ut Carola.