vimsig.com

melodifestival delfinal 1

Samlade i soffan är jag, Mattias och den stora chipspåse jag inhandlat. Färdiga (ja jag åtminstone) att fälla våra omdömen om kvällens bidrag.

1. E-Type & The Poodles – Line Of Fire
Jag: Nja, den lyfte aldrig riktigt.
Mattias: ”Det är ju synd att karln verkligen inte kan sjunga.”

2. Face-84 – Alla gamla x
Jag: Töntpop utan dess like. Lät inte bra.
Mattias: ”Är det The Pinks?”

3. Velvet – Déjà vu
Jag: Disco. Inte min smak men inget jag stör mig på heller. Bäst hittills.
Mattias: Har vid det här laget retirerat till diverse humorklipp på svt’s hemsida.

4. Brandur – Lullaby
Jag: Vem är han? Har aldrig hört talas om honom tidigare. Killen sjunger rent men ser ut som han smitit från en högstadiemusikal. Ser med andra ord yngre ut än han troligen är.
Mattias: ”Brandur?”

5. Michael Michailoff – That’s Love
Jag: Sicket fånigt flin. Och har jag inte hört den här låten förut? Inte direkt originellt. Och väldigt tjatig dessutom.
Mattias: Har hittat Fawlty Towers på dvd och petat i den i datorn. Ser nöjd ut men jag tror inte det är Michailoffs förtjänst.

6. Amy Diamond – Thank You
Jag: Jag gillar Amy. Men snälla nån. Byt jacka och skor och fixa håret snyggare på henne. Annars är det nog favoriten hittills.
Mattias: Tittar knappt utan brottas med dvd-programmet i datorn som krånglar.

7. Suzzie Tapper – Visst finns mirakel
Jag: Jag gillar hennes röst. Och låten är fin. Ingen jag vill skicka till Serbien men till Globen kan jag tänka mig den iaf.
Mattias: Skrattar åt Basil och Manuel.

8. Christer Sjögren – I Love Europe
Jag: Äcklad redan på förhand. Han är så smörig så man kan bre en hel limpa med honom. Och efter att ha hört halva låten kan jag säga att den suger mer än jag trodde. Så uselt att jag våndas.
Mattias: (Med lätt äcklad stämma) ”Den här behöver jag inte höra ens.” Och sen när jag omväxlande skrattar och utstöter kräkljud: ”Såja, såja.” Och slutligen när jag klagar på låten: ”Ja det är du som vill titta på den där skiten!”

Vidare till Globen:
Christer Sjögren – I Love Europe
Amy Diamond – Thank You

Vidare till andra chansen:
E-Type & The Poodles – Line Of Fire
Suzzie Tapper – Visst finns mirakel

Avslutningsvis. Christer Sjögren?? Är svenska folket idioter? Hur fan kunde ni rösta på den patetiska värdelösa låten? Ska jag tvingas höra skiten i finalen med?! *kräkljud* Det var skräp och skickar vi den till Serbien överväger jag landsflykt för att slippa associeras med den.

Jag älskar pausunderhållningen dock. Fantastisk dans till enormt mimande. Björn Gustafsson rockar och Morgan Pålsson är suverän!

1 Comment

  1. Susanna

    Hahaha, jag håller med. Christer Sjögren? Hello sweden?!

    Amy rockade, blev faktiskt förvånad över att jag gillade den, hade stora förhoppningar på The Poodles & E-type, men blev ack så besviken. :(

    Du har nåt att hämta i min blogg :D

Comments are closed.