vimsig.com

om garderober och betyg

Cecilia Wigström (fp), ledamot i riksdagens justitieutskott, vill förbjuda garderoberna på krogar och restauranger. Hon dillar om ekonomisk brottslighet. Men jag undrar mest var hon tycker att jag ska göra av min täckjacka när jag står på dansgolvet? Det är ju inte precis som att man kan gå ut utan jacka på vintern när det är -20 eller kallare.

Att hävda att garderoben drar in pengar till den organiserade brottsligheten är att fult stämpla alla krögare som kriminella. Och om det nu är ett sånt problem så kan väl garderoben vara gratis? Det var den senast jag gick på krogen här i stan dessutom.

Och det här bevisar ju bara att trots betygskriterier så kommer vi aldrig ifrån att lärare bedömer subjektivt. Men det är skrämmande att det är så enormt stora skillnader.