vimsig.com

om magkatarr och modem

På torsdag eftermiddag slog smärtorna i magen till. Det gjorde fruktansvärt ont och periodvis kunde jag inte stå på benen utan bara låg ner och grät. Jag funderade på om det kunde vara magsjuka, men inte då. Jag kunde inte ens spy om jag försökte.

Tack och lov kom Mattias efter jobbet. Han ställde sig och diskade och sen lagade han mat. Bar in en tallrik till mig som låg på soffan, så att jag kunde peta i mig lite. Och så åt han med dottern. Jag vet inte hur jag kunnat ge henne mat annars, så det var helt underbart. Det lugnade sig lite senare på kvällen så pass att jag kunde sitta upp i soffan, åtminstone tidvis. Men det var fortfarande inte bra.

Vid det här laget hade jag insett att det var mina gamla magproblem som kommit tillbaka. Jag har klarat mig över ett år utan. Jag har ju haft halsbränna sen jag väntade dottern för nio år sen och äter ruggiga mängder Novalucol. Senast jag hade så här pass stora problem med magen fick jag Rani-Q av Blondin-A. Och egentligen hade jag ju kvar sånt, men det föll mig helt ur minnet nu. Men jag ringde och pratade med en sköterska på vårdcentralen och hon tipsade om Inside. Nu har jag ätit det sen igår och hoppas att det ska funka. Och så äter jag väldigt försiktigt. Mest äter jag det som funkar bäst när jag har så här ont, ris eller spaghetti med min specialsås (gräddfil, purjolök, tomatpuré och örtsalt). Det funkar iaf och är det som vållar mig minst smärta att äta.

Fast jag funderar på om det är snäppet värre än bara magkatarr. Eftersom det kommer så plötsligt. Jag mådde helt ok tidigare på dagen, åt utan smärta och sen på eftermiddagen… pang! Kan det vara magsår? Eller är jag ute och vimsar då tro? Nån med erfarenhet?

Så en sak som gjorde dagen igår ännu tristare. Jag skulle hämta ut mitt trådlösa modem, som jag verkligen längtade efter eftersom routern blir konstigare varje dag nu. Men när jag kom med min avi så sa tjejen att det var försenat. Och att det kan bli så för att det inte går med vanliga posten. Med andra ord kan man inte lita på Schenker?? De var punktliga när min dator kom, har de nu slarvat bort mitt modem så ska de få veta att de lever. *muttrar*

Nu ska jag sortera tvätt för jag har tvättid bokad idag. Jag saknar att ha tvättmaskin i lägenheten. *suckar*

4 Comments

 1. Elise

  Jag har haft både magsår och magkatarr och de känns ganska lika. Magkatarr kan göra riktigt jävla ont även om det inte är farligt egentligen. Magsår å andra sidan kan vara ganska smärtfria (ironiskt). Det är inte typiskt för magsår att komma så plötsligt vad jag vet. Men det kan säkert vara olika. Man ska vara mycket uppmärksam på blod i avföringen eller om man kräks blod (ganska självklart…). Om det håller i sig eller om det gör för ont ska du absolut se till att få göra en gastroskopi. Magsår är inget att leka med!

  Ja jag fick bara för mig att det kom så hastigt så det måste vara värre. Fast troligen så var det ”bara” magkatarr. *s* Fast nu när jag börjat medicinera så har det blivit markant bättre. Och nu behöver jag ju inte knapra Novalucol hela tiden. En fantastisk förbättring och det är ju så skönt.
 2. Maria Hassel

  Magkatarr har varit min arvedel i över 3 månader nu och jag börjar bli desperat…..Har hela huset fullt av inside, pepsid, rani-q, famotidin, novalucol and you name it. Hittade ett preparat på hälsokosten som heter GastroSan som faktiskt är det som funkar bäst. Har varit hos doktorn och fick Omeprazol men där fick jag ruggiga sömnproblem som biverkning så jag slutade pronto. Äter bra mat, röker ej, dricker ej……..vad är fel? Har slutat med kaffe (svårt).
  Behöver någon att ventilera med.
  ha det gott!
  Maria

 3. kicki

  Hej! Du beskrev din smärta som något kraftigare än magkatarr? Jag är ingen docktor men lider själv av kraftig magkatarr när jag inte ätit ordentligt och stressat mycket! det jag vill säga är att jag tror din kraftiga magkatarr utlöser panikångest attacker! Vilket det är i mitt fall! Min smärta börjar i övre delen av magen och när smärtan blir riktigt grymm reser sig smärtan upp över bröstet med ett rejält tryck som varar allt från 5-30 min och att sedan strama bak över ryggen och lungorna. När attacken är över kvarstår smärtan i övre delen i magen. Jag har läst att det tydligen är vanligt att kraftig magkatarr utlöser panikångest attaker! Googla om panikångest! det som är viktigt att veta är att panikångest är hjärnspöken och inget farligt det känns bara fruktansvärt obehagligt och smärtsamt! det som är viktigt att tänka är man dör inte ! vilket oftast är det första man tänker på när man har så jäkla ont! Det är bara hjärnans sätt att tala om för kroppen att den inte gillar smärtan! Kroppens sätt att säga stressa inte och ät bättre. När jag får magkatarr dricker jag samarin med is och dricker a-fil sedan står jag på knä med rumpan högt och huvudet liggande ner så att magen hamnar upp och ner och ändtarmen frigörs så eventuella gaser kan lätt komma ut både fram och bak. Låter lite tokigt kanske men det har hjälpt mig!

 4. Lollo

  Hoppas det blivit bättre med magen x( Jag har problem men inte lika stora.. Fick två tankar -Fet mat..(grädddfil?) iinte bra.. men fan någon gång självklart! sen är det inte bra att självmedicinera för mycket har jag hört.. hmm.. stekt mat bör undvikas.. du vet säkert detta. Men kommentaren av Kicki …eee.. samarin? är inte det smärtstillande? för det ska verkligen undvikas. kram.

  Magen är oftast skapligt bra. Det är bara ibland jag har ont.

  Gräddfil har funkat ypperligt bra för mig när jag har haft ont, så det finns tydligen undantag från det också. Min mage är ju lite eljest eller vad man ska säga.

  Samarin är inte smärtstillande utan funkar som Novalucol och liknande. Det är alltså mot halsbränna. Man kan läsa mer på samarin.nu. Fast jag föredrar Novalucol eftersom jag inte är så förtjust i brustabletter eller sånt som ska drickas. Fast det finns ju tuggtabletter att testa iofs.

Comments are closed.