vimsig.com

städning och julplanering

Gissa om jag saknar självdisciplin… Jag håller egentligen på att städa, men vad göra jag? Jo jag hamnar vid datorn med jämna mellanrum och får inte mycket annat gjort… Kunde ju skylla på att jag är trött idag eller nåt. Kom i säng på tok för sent (som vanligt). Fast egentligen är det ju bara ursäkter för att döva mitt dåliga samvete.

Jag har fortfarande inga direkta planer för julen. Vet inte om jag ska hälsa på släkten eller inte. Ovanligt att inget är bestämt än, men å andra sidan är allt rörigt just nu. En gång i tiden åkte jag alltid med dottern till mina föräldrar på jul. Sen har jag varit hemma på julafton några år och åkt hem till mina föräldrar på juldagen. Men så förra våren dog min låtsas-farmor och med henne jultraditionerna där och då åkte jag med mina föräldrar (och dottern så klart) till mormor och morfar på juldagen istället. Men i år bor inte mormor och morfar hemma och jag har ingen aning om vad som händer.

Mormor fick ju en stroke och när hon inte har koll på morfar så har hans milda gaggighet blommat ut i full senilitet. Det är skitknepigt när de två människorna som varit en så fast punkt i ens liv plötsligt förändras och allt blir omkullkastat. För bara några månader sedan bodde de i ett stort gammalt hus, till största del vedeldat, där de klarade sig mer eller mindre själva (utan hemtjänst iaf), och nu vet man att de nog aldrig mer kommer att bo där permanent. Det känns skumt.

Nej nu kan jag inte sitta här och dega. Måste städa!! *s*

Lyssnar på:
– Jessica Folcker – Tell Me What You Like
– Jennifer Lopez – Play

1 Comment

  1. Susanna

    ja, men är det inte alltid så? Att man sitter framför datorn när man borde göra annat?

    God Jul på dig vännen!

Comments are closed.