vimsig.com

pust och flämt

kvällssol
Idag kom jag på lite akutartat att jag ju var tvungen att vara nere med papper till Försäkringskassan innan månadsskiftet, dvs idag. Så jag kastade mig på telefonen för att få veta hur länge de har öppet och det var tur det för tantan upplyste mig om att de stänger 13.00!! Så jag kutade runt som en yr höna här ett tag innan jag lyckades göra mig klar, bara för att inse att jag hade tre kronor för lite till bussen. *suck* Det är en brist att de inte tar bankkort på bussen tycker jag i såna här lägen. Det var bara att börja promenera.

De som känner mig vet att jag inte är bra på att promenera. Jag var förut och jag går fort, men sedan mitt bäcken blev skräp så får jag ont rätt snabbt och vaggar som en anka i storm. Så jag vaggade ner på stan och anlände till Försäkringskassan klockan 12.58… Snacka om tur!

Efter det så knallade jag in på affären och handlade det jag behövde (plus en del som jag väl egentligen inte behövde) och så satte jag kurs på busshållplatsen, den här gången med tillräckligt mycket pengar på mig.

Jag brukar sätta mig långt fram på de där platserna som är reserverade för gravida och rörelsehindrade (enligt Arbetsförmedlingen har jag ett lätt rörelsehinder, dvs fibro och bäckenproblem). Där satt jag i lugn och ro medans två pensionärer klev på, beväpnade med rullatorer som de placerade i utrymmet för barnvagnar. Allt verkade verkligen lugnt innan det kommer två kvinnor med varsin barnvagn!! Först skulle den äldre mannen flytta sig och rullatorn, sedan kom de på att de båda behövde flytta på sig och mitt i allt står en beskäftig medelålders tant som lägger sig i och påpekar att jag minsann får flytta på mig för de där platserena är för handikappade!!

Jag blev så arg. Hon kunde ha varit trevlig och bett mig snällt, jag var på väg att flytta på mig ändå, jag tog mig bara inte upp först eftersom vägen var spärrad av två barnvagnar och en rullator. Så tanten upprepar sig på samma gnälliga otrevliga vis och jag tröttnade och sa ”Det finns faktiskt handikapp som inte syns på utsidan, det kan ni ju tänka på när ni är så pigga på att jaga iväg mig!” För det andra hade jag lika gärna kunnat vara gravid eller nåt, det visste ju inte hon. Klart jag flyttar på mig när platsen behövs, men det minsta jag kräver är lite hövlighet medans jag gör det! *surar*

I alla fall kom jag hem fint och i övrigt har dagen varit bra. Jag har pratat lite med gulliga supertrevliga Tjej på msn-mess och har pysslat med lite annat. Jag tänker bara lägga den här dagen till mitt arkiv där jag förvarar ”skäl till att jag borde ha körkort”.

1 Comment

  1. Terese

    Ja lite vardagshyfs kan då aldrig skada! Sicken hemsk människa du stötte på! Huvva!

Comments are closed.