vimsig.com

Grrrrrr

fel säsong
I måndags morse slog jag på datorn och möttes av total brist på internet. Ringde supporten och de fattade ingenting. De kunde minsann få så bra kontakt med mitt modem. Tisdag hade jag fortfarande inget internet. Vid det här laget kom de på att jag ju blivit flyttad på telestationen på måndagen eftersom jag setat på fel kontakt tidigare. Så de skulle se till att en tekniker åkte ut och tittade på det.

Onsdag morgon får jag ett sms från teknikern som talar om att ärendet är åtgärdat och nu ska det funka, men det gör det inte. Så jag ringer igen. Killen i andra änden säger att det är min brandvägg det är fel på och att det funkat hittills är mest bara underligt för brandväggen är värdelös. (Hmm, har använt den de senaste 4-5 åren utan problem… men men.) Avinstallerar den bara för att bevisa att han har fel och det hade han ju. Då kommer han på att alla ju har kollat på fel ställe. De har kollat på gamla kontakten i telestationen och där sitter ju nu någon annans modem! *aaaaarrrggh*

Torsdag ungefär mitt på dagen ringer teknikern och frågar om jag haft problem med telefonen och säger att det ska funka nu. Och visst lyste lampan på modemet finfint, men när jag försökte ta mig någonstans fick jag en uppmaning att aktivera abonnemanget. Försökte jag med det fick jag beskedet att jag redan var aktiverad på en annan port. Krävdes ytterligare två telefonsamtal till supporten, dvs 2 x 20 min i kö, för att fixa det.

Gissa vem som kommer att kräva kompensation? Tre och ett halvt dygn utan internet bara för att någon klant kopplat fel i måndags. Gissa om jag är pissed! *morr*

1 Comment

  1. Susanna

    Huu, jag hoppas att det inte blir något strul nu när vi ska byta… Förstår att du är sur och klart att du ska ha kompensation!

Comments are closed.