vimsig.com

melodifestival och annat

3:e pris
Kolla, kolla! Jag kom trea minsann och det är jättekul!

Annars har jag fullt upp och känner mig allmänt stressad, som vanligt alltså. Men jag tog mig tid att titta på Melodifestivalen i lördags. Väldigt snabbt retade jag mig på programledarna. Måste hon skrika hela tiden? Och så garvade jag hejdlöst när Andorra ringde in och röstade. En lång harang av franska och så blev det tyst. Det var så uppenbart att programledarna inte fattade vad hon sagt. *s*

Lämpliga resmål i sommar: Norge, Moldavien, Spanien, Danmark, Makedonien, Monaco och Finland. Det var de länderna som gav Sverige poäng. Fast Norge är lite i onåd ändå eftersom de bara gav oss en etta.

Jag tyckte och tänkte en massa om låtarna också…

Ungern
Jag gillade den. Faktum är att jag har nynnat på den sedan ”inför-programmet”. Klädseln med ett byxben för lite var töntig men låten är klart bra.

England
Jag har sagt hela tiden att den här låten inte var nåt vidare och se, jag hade rätt.

Malta
En vacker om än lite menlös låt. Vore ännu vackrare om Chiara hade haft lite volym i pipan så att det inte lät så pipigt och gällt.

Rumänien
Rätt ok låt tycker jag men jag tycker att det blev enahanda med sången. Bara för att man har få textrader betyder inte det att det behöver låta lika hela tiden.

Norge
Det här är en låt som jag varit lite kluven till innan jag hittade lösningen, se men inte titta. Sorry men det är något med män i tajta silvertrikåer som jag inte riktigt gillar. Det är förmodligen det osexigaste man kan ta på sig. Men om man inte tittar så tycker jag att låten var ganska bra. Inte det bästa jag har hört men långt ifrån det sämsta.

Turkiet
Hjälp! Låten suger. Jag tycker verkligen det. Dessutom har de sminkat henne så vansinnigt att det såg ut som om hon hade en mask på sig. Bäst på scen var nog klänningen.

Moldavien
Dom får en poäng för mormor. Låten var dålig helt enkelt. Bara för att man låtsas vara Red Hot Chili Peppers framför spegeln betyder inte det att det är en bra idé att göra det inför x antal miljoner tittare.

Albanien
Lite gäll röst men inte alls så pjåkigt även om förra årets bidrag var mycket bättre.

Cypern
Nää. Den går bort. Ingen harmoni mellan kör och sångare, mysko engelskt uttal och helt enkelt en dålig låt.

Spanien
Las Ketchup var bättre. Dessutom lät det bara jobbigt tycker jag och sämre blev det när den där karln kom in och raspade ur sig nåt.

Israel
Skapligt vacker ballad och bra inlevelse. Faktiskt ganska bra tycker jag.

Serbien & Montenegro
Symfonipojkband. Återigen dessa trummor och töntig folkdans i bakgrunden. Fyy.

Danmark
Den här har vuxit för mig. Tyckte den var rätt trist första gången jag hörde den men sedan har det blivit bättre. Jag är glad att det gick bra för dem.

Sverige
Martin var snyggare än någonsin och gjorde på det stora hela ett bra framträdande. Dock verkade det som om halsen vållade honom lite problem för han tog inte i som han gjort förut. Han var på väg att börja skratta på precis samma ställe i låten som han gjorde i Globen. Vad är det som är så komiskt med den körtjejen?

Makedonien
Låten var väl sisådär. Fartigt och trevligt. Sången lämnade mycket att önska tyvärr.

Ukraina
Jag har svårt att bestämma mig för vad jag tycker om den här låten. Refrängen är bättre än versen. Hmm, jag måste fundera mer.

Tyskland
Jag tycker att den här låten förtjänade en bättre placering än den fick. Den är inte alls så pjåkig även om det inte heller är den bästa låten.

Kroatien
Nej den här gillar jag inte alls. Jag får en känsla av att han tar sig själv på för tok för mycket allvar.

Grekland
Den här har jag gillat och haft som favorit sedan jag hörde den första gången. Elena är super och låten är medryckande. Klart bäst!

Ryssland
Nåja. Åte igen, inte sämst och inte bäst. Sisådär.

Bosnien & Herzegovina
Hmm, vi stjäl lite ABBA här och lite ABBA där. Dessutom sjöng de inte vidare bra tycker jag. När ”bröstshaken” kom höll jag på att ramla ur soffan av skratt.

Schweiz
”Cool Vibes” måste vara en av de töntigaste låttitlar jag har hört på länge. Och hur hänger det ihop? ”Cool vibes, why don’t you kill me?” Öööh. Textförfattaren gick på rast, praktikanten arbetade vidare på egen hand.

Lettland
Smörigt. Så smörigt att man får hålla i sig eller spjärna med fötterna för att inte trilla ur soffan. Lite som stationsgympa som man hade ibland i plugget. Ni vet där man gör armhävningar på ett ställe, situps på ett annat osv. Här var det gitarrspel på ett ställe, frihandssång på ett annat och teckenspråk vid mikrofonstativ vid ett tredje.

Frankrike
Låten hade kunnat vara bättre om den framförts av en sångerska. Så står det i mina anteckningar. Stackars Ortal har på tok för vek och tunn röst.

Slutligen, rätt låt vann. Det är inte så många år jag säger det.