vimsig.com

adventsbestyr

Våmhusstjärna

Bestämde mig idag för att försöka få upp adventsstjärnor m.m. så att det bara är att tända dem imorgon, inte som förr om åren när jag valsat runt på första advent och försökt hitta dem. Kanske borde jag andå ha haft mer framförhållning… Jag räknade kallt med det jag hade sedan tidigare, en julljusstake som brukar stå i köket, en guldfärgad stjärna till andra sovrummet och min Våmhusstjärna som jag alltid har i vardagsrummet. Så det blev en tur ner till Åhlens för att beskåda deras utbud. Magert och trist. Basstjärnan som finns i guld, koppar och vitt för 69:- på Hemköp tar Åhlens 85:- för…. Nåväl. Jag kollade runt en massa i alla fall. Så köpte jag en kopparfärgad stjärna på Hemköp som jag ska ha på mitt rum.

Problemet uppstod sedan när jag skulle hitta mina prylar i förrådet. Jag har nog packat för bra, för jag hittar inte elljusstaken, min adventsljusstake eller den guldfärgade stjärnan. Troligen har jag lagt dem på samma ställe eftersom de hör ihop liksom, men nu måste jag hitta dem. Bäst att jag genast gör en liten notering i huvudet om att ha vantar på mig när jag går upp dit igen imorgon för det är ruggigt kallt!

Nåja, det är fint i vardagsrumsfönstret i alla fall… :)