vimsig.com

om födelsedagar, runor och hårddiskar

godis

Pratade med min pappa idag och han planerar fortfarande att komma upp den här veckan. Jag har förväntat mig att det inte blir av eftersom han inte är direkt känd för att vara pålitlig när det gäller sånt här. Det ska bli oerhört kul att få se honom, vi har inte träffats på 3 år. Och det är inte kul bara för att han ska ta med en systemkamera åt mig eller för att han ska ha med kort från min barndom åt mig. Det är kul att träffa honom!

mer godis

Idag har jag och L översatt en runsten. Det var faktiskt enklare än jag trodde med tanke på hur mycket det alfabetet skiljer sig mot det vi använder idag samt skillnaden på dåtidens och dagens språk. Det visade sig vara en minnessten som tre bröder rest över sin far med hopp om att Gud skulle hjälpa hans ande. Kul. Nu är vi överlastade med grupparbete och uppgifter inför seminarium så jag har verkligen det jag gör innan.

Ska också sätta mig så snart det lugnar ner sig och sortera på min gamla hårddisk. Gamla datorn står ju obrukbar just nu. Den vill inte kännas vid varken cd-enhet eller diskett-enhet och jag har inte lyckats koppla ihop den till nya datorn och göra ett nätverk. Men jag har ju en massa gammal grafik där som jag vill ha plus en massa annat så nu ska jag sätta mig och sortera allt i lagom bränningsstora mappar. Skickar sedan ner den till pappa så ska han bränna det på skivor åt mig. Efter det ska hårddisken rensas och formateras om och datorn ska inte komma undan längre. Den ska bli en fungerande dator igen!! Basta! :)

1 Comment

  1. Elin

    Hej!
    Inne och kollar läget. mmm… så gott godiset såg ut. Hoppas att din pappa kommer. Ha det bra!
    *Kram*

Comments are closed.